Overig

Het einde van jouw rommelige huis; zo ruim je het op!

“Dit weekend ga ik écht even het huis opruimen”. Dit heb je waarschijnlijk al honderd keer tegen jezelf gezegd wanneer het hele huis er weer als ontploft uitziet. Hoe kan het toch dat jouw huis altijd wel een bende lijkt te zijn? Wanneer je door de bomen het bos echt niet meer ziet, zijn wij je redding! Aan de hand van de volgende tips kan je direct van start met opruimen en blijft jouw huis in de toekomst ook heerlijk clean. Hoe dan? Nou zo:

1. Van uitstel komt afstel

Er zijn maar weinig mensen die er helemaal geen last van hebben: uitstelgedrag. Ook al is het soms lastig om jezelf tot het opruimen te zetten. Je weet zeker dat als jij blijft uitstellen, de rommel zich alleen maar blijft opstapelen. Want is het nou echt nodig dat na dat leuke feestje van gister die cowboykleding en cowboyhoed nog over de stoel gedrapeerd liggen? Of die tandenborstel die beneden bij de wasbak ligt omdat je even haast had. De motivatie tot opruimen verdwijnt alleen maar meer als er steeds meer rommel in jouw huis komt te liggen. Als je dus elke dag gewoon even alles achter je kont opruimt, vermijd je die grote opruimklus aan het eind van de week. 

2. Het begin

Onze tip is om te starten met opruimen op plekken in huis waar jij het meeste te vinden bent. Daar kan je namelijk direct van genieten. Juist omdat je zo in deze ruimtes bent, weet jij ook gelijk wat je eigenlijk nooit gebruikt. Zorg dat je deze spullen direct opbergt of weggooit. Hoe minder spullen, hoe makkelijker het opruimen.

3. Een opruimplan

Ben jij je rommel wekelijks alleen maar van hot naar her aan het verplaatsen? Dan is het misschien tijd om een groter opruimplan op te stellen. Schrijf voor jezelf een checklist wat je allemaal wilt opruimen, er is niks lekkerder om taken te kunnen afstrepen. Houd op dit lijstje bij wat je wanneer gaat opruimen. Zo heb je ook direct een planning om je aan te houden. 

4. De beloning

De allergrootste beloning is natuurlijk het opgeruimde huis. Toch vinden wij dat jij jezelf nog extra mag belonen. Maar, niet met nieuwe spullen! Beloon jezelf daarnaast alleen als jij de hele checklist hebt afgevinkt. Zo is de kans namelijk ook groter dat je dit daadwerkelijk doet. Het geeft je meer doorzettingsvermogen. Koop dus niks nieuws, maar ga lekker uiteten of nodig vrienden voor een borrel. Borrel overigens niet in je eigen huis. Dat is immers net helemaal netjes!

Hebben we in plaats van tegenzin inmiddels zin opgewekt? Yes! Dat is een goed teken. Heel veel succes en geloof ons; het is het waard!

Gerelateerde artikelen

Back to top button