Woontrends

Onder de rook van Amsterdam vind je de mooiste plaatsen

Met veel pijn in het hart heb je besloten om Amsterdam te verlaten. Een huis met meer ruimte en een heerlijke tuin waar jullie kinderen kunnen opgroeien is de volgende stap. Toch hoef je daarvoor Amsterdam niet helemaal te verlaten. Onder de rook van Amsterdam zijn genoeg mooie plaatsen waar jij kan zoeken naar een nieuwe woning. In dit artikel beschrijven we onze drie aanraders. 

Krommenie, the place to be

Op nog geen half uur (met de auto) van Amsterdam ligt Krommenie. Een pittoresk dorpje in de gemeente Zaanstad. In Krommenie heb je het beste van twee werelden; je woont midden in de natuur met veel ruimte én toch liggen de grote steden op een steenworp afstand. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en veel hiervan is nog terug te zien als je door de straten loopt. Een combinatie van oude woningen en nieuwbouwhuizen zorgt dat er voor iedereen een geschikte woning is. Krommenie is zeker een bezoekje waard. Mocht je helemaal om zijn, dan geven we als tip mee om een aankoopmakelaar Krommenie in te schakelen. Deze helpt je bij het vinden van een geschikte woning. 

Wormerveer, rust en ruimte aan de Zaan

Op 30 en 20 minuten van Haarlem en Amsterdam ligt het altijd mooie Wormerveer. Met ongeveer 11.000 inwoners is Wormerveer net even kleiner dan Krommenie. Maar desondanks is het een heerlijk dorp direct gelegen aan de Zaan. Door de ligging midden in de natuur is het er heerlijk voor kinderen om onbezorgd buiten te spelen. Het treinstation, de meerdere sportclubs en de wekelijkse markt op woensdag maken het helemaal af. Daarom is Wormerveer zeker een aanrader!

Oostzaan, ten oosten van de Zaan

Oostzaan is zowel een dorp als gemeente in de Zaanstreek. Het dorp staat vol met huisjes die zijn gebouwd in de Zaanse stijl. Maar ook zijn er genoeg nieuwbouwwoningen te vinden. Dit maakt Oostzaan aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Net als alle plaatsen in de Zaanstreek, wordt Oostzaan omringd door natuur. Door de vele kleine beekjes en riviertjes is het er perfect om de omgeving per boot of kano te ontdekken. Doordat veel Amsterdammers naar Oostzaan zijn vertrokken is het dorp ook steeds meer aan het ontwikkelen. Leuke restaurantjes en hippe koffietentjes zijn niet meer weg te denken. Interesse om hier te wonen? Een aankoopmakelaar Oostzaan kun je alles vertellen over het kopen van een woning hier. 

Kortom, de Zaanstreek is een gebied vol met prachtige natuur en pittoreske dorpjes. Perfect om te zoeken naar een woning om de grote stad te ontvluchten. We hopen je zo voldoende informatie te hebben gegeven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button