Accessoires

Pakketbrievenbus: wat is het en waarom wil je er een?

Denk je aan een brievenbus voor je huis, dan denk je doorgaans aan een sleuf in je voordeur of een box op een paal in de voortuin. Maar in deze tijd ontvangen we per post steeds minder zaken die door de brievenbus kunnen en steeds meer pakketjes die we laten bezorgen. Het nadeel is dat je daarvoor thuis moet zijn om ze in ontvangst te kunnen nemen, want de bezorger kan ze nergens veilig kwijt. Maar je kunt nu eenmaal niet altijd thuis zijn en je weet niet altijd bij het bestellen wanneer je bestelling bezorgd gaat worden. Om dat probleem op te lossen, zijn pakketbrievenbussen uitgevonden. Wat is dat, een pakketbrievenbus, en waarom wil je er een?

Wat is een pakketbrievenbus?

Het spreekt voor zich dat een pakketbrievenbus een brievenbus is die de mogelijkheid biedt om pakketten in af te leveren. We nemen de Logixbox als uitgangspunt. Wat dat in de praktijk is, is een soort pakketkluis die je bijvoorbeeld in je gevel kunt (laten) monteren. Bovenaan zit een vak dat de pakketbezorger of postbode kan openen om een pakket of andere post in te doen. Bij het sluiten van dat vak, zakt de post en/of het pakket naar beneden in een veilige, waterdichte kluis. Die kluis kun je enkel met een sleutel openen, in sommige gevallen ook aan de achterzijde, zodat je niet naar buiten hoeft. Zo kan de bezorger dus veilig een pakket achterlaten wanneer jij niet thuis bent. Uiteraard is het maximale formaat daarvan wel beperkt door het formaat pakketbrievenbus dat je neemt. Enorme pakketten zullen niet in zo’n pakketbrievenbus bezorgd kunnen worden, maar voor veel pakketjes kan het wel degelijk uitkomst bieden.

Pakketbrievenbus: wat is het en waarom wil je er een?

Waarom wil je een pakketbrievenbus?

De belangrijkste reden om een pakketbrievenbus te nemen, is natuurlijk dat je je veel minder zorgen hoeft te maken over de bezorging van je online bestellingen. Je hoeft er in veel gevallen niet voor thuis te blijven en je pakket kan toch veilig en droog bezorgd worden bij jou thuis. Ook hoef je dan niet bij je buren aan te kloppen om te kijken of je pakket daar bezorgd is als je niet thuis was, of zelfs naar een pakketpunt om je pakket op te halen. Fijn is ook dat er ook gewone post in kan en de pakketbrievenbus dus in plaats van je gewone brievenbus kan komen. De Logixbox is ook nog eens mooi afgewerkt en misstaat dus helemaal niet aan de voorzijde van je huis.

In deze tijd van een online-economie is de pakketbrievenbus dus eigenlijk geen overbodige luxe meer. Niet voor jou als consument, omdat je niet thuis hoeft te blijven of ergens anders je pakketje moet gaan ophalen, maar ook niet voor pakketbezorgers. Voor hen is het zeer welkom als ze gewoon je pakketje bij je kunnen bezorgen als je niet thuis bent, want dat maakt hun werk een stuk sneller en makkelijker. Eigenlijk wordt de wereld dus gewoon een stukje beter wanneer je investeer in zo’n fijne pakketbrievenbus voor je woning!

Gerelateerde artikelen

Back to top button