Tuin

De beste planten voor de haag in je tuin

Een goed onderhouden groenblijvende haag heeft verschillende toepassingen in de tuin. Het kan dienen als begrenzing, het kan helpen om lawaai en ongewenste uitzichten buiten te sluiten en het is natuurlijk op zichzelf al een aantrekkelijk kenmerk. Groenblijvende heggen bieden ook het hele jaar door beschutting voor dieren in de tuin, zoals vogels, wat vooral belangrijk is in de wintermaanden.

Dit zijn de beste plantensoorten voor een groenblijvende haag. 

Portugese laurier

Portugese laurier, Prunus lusitanica, heeft glanzend groene bladeren die wegbuigen van kastanjebruine stengels. Het is uitzonderlijk gemakkelijk te kweken en kan indien nodig hard worden ingekort. Snoei in het voorjaar om een ​​dichte haag te krijgen. Een Portugese laurier kopen is de beste keuze als je een kwaliteitsvolle haag wil. 

Griselinia littoralis

Als je op zoek bent naar een lichtere haag, is Griselinia littoralis een goede keuze, met ronde, appelgroene bladeren. Jaarlijks snoeien in de late zomer zal helpen om een ​​dichte, lommerrijke haag te krijgen. Het meest geschikt voor een zonnige, beschutte plek. Griselinia is tolerant ten opzichte van zoute winden, dus bij uitstek geschikt voor een plek aan de kust.

Taxus Baccata

Deze gerespecteerde groenblijvende taxus baccata is een fantastische haagplant. Het fijn verdeelde blad kan worden geknipt om de dichtste haag te vormen. Het groeit ook relatief langzaam, dus ideaal voor een onderhoudsarme tuin. Snoeien doe je het best in de late zomer of vroege herfst.

Kamperfoelie

Als je probeert de beste hagen of beste bomen te selecteren voor privacy en afscherming in een achtertuin, dan is kiezen voor een groenblijvende variëteit een must. De struikachtige kamperfoelie is een uitstekende keuze voor snelgroeiende heggen, omdat de dichte bladeren en takken het hele jaar door groen en afscherming bieden. De struikachtige kamperfoelie kan in een jaar tussen de 15 en 23 centimeter groeien. De plant wordt dichter naarmate je hem snoeit. Het heeft kleine blaadjes die in het voorjaar bloemen kunnen geven en in het najaar bessen.

Laurier

Laurier is een klassieke keuze om een ​​typische groene haag in je tuin te creëren. Met zijn grote glanzende groene bladeren creëert hij een dichte border die ideaal is voor landschapsideeën in de voortuin. Een laurier kopen is dus een gunstige investering en een goed alternatief voor de langzamer groeiende buxushagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button