Woontrends

Glas voor je appartement: wat zijn de soorten?

Of je nu je ramen wilt upgraden of een glazen afscheiding wilt toevoegen, het is belangrijk om de verschillende soorten glas te kennen die beschikbaar zijn voor je appartement. Met zoveel opties kan het overweldigend zijn om te beslissen welk type het beste bij je behoeften past. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten glas en de voordelen die ze te bieden hebben.

Zwevend glas

Dit type glas wordt gemaakt door gesmolten glas te laten drijven op een plas gesmolten metaal. Hierdoor ontstaat een glad en vlak oppervlak dat ideaal is voor ramen, spiegels en grote ruiten in huizen en appartementen. Floatglas bestaat al sinds de jaren vijftig en is nog steeds een van de populairste glassoorten die tegenwoordig worden gebruikt, vanwege de betaalbaarheid en sterkte.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer bladen floatglas die met een kunststof tussenlaag aan elkaar zijn gelijmd. Dit type glas wordt vaak gebruikt in gebouwen waar extra bescherming nodig is tegen elementen van buitenaf, zoals orkanen of bomexplosies. Gelaagd glas biedt ook een uitstekende geluidsisolatie, waardoor het perfect is voor appartementen met drukke straten in de buurt of als je het geluidsniveau in je huis wilt verminderen.

Gehard glas

Gehard glas wordt gemaakt door gewoon floatglas tot hoge temperaturen te verhitten en daarna snel af te koelen met stralen koude lucht. Door dit proces wordt de oppervlaktespanning op de buitenste laag van het blad veel hoger dan normaal, waardoor het vier keer sterker wordt dan gewoon floatglas. Gehard glas wordt vaak gebruikt in deuren, douchewanden en tafelbladen, omdat het bij breuk niet in scherpe scherven uiteenvalt zoals gewoon floatglas – in plaats daarvan breekt gehard glas in kleine stukjes die minder snel verwondingen veroorzaken als het toch uit elkaar valt.

Ontdek de behoeften!

Bij het kiezen van het juiste type appartementsraam of scheidingswand voor je huis zijn er veel opties beschikbaar; van traditioneel floatglas tot gelaagd en gehard glas dat extra bescherming biedt tegen elementen van buitenaf. Het is belangrijk om na te gaan in wat voor omgeving je woont voordat je beslist welk type het beste bij je behoeften past. Of je nu kiest voor gehard glas of HR++ glas , ontdek eerst waar je behoeften liggen.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button