InterieurWoontrends

De uiterlijke kenmerken van mangohout

Meubels uitzoeken, soms lijkt het een zoektocht zonder einde. De keuze is ondertussen zó enorm groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Winkels zijn gevuld met duizenden modellen en dan heb je ook nog de materiaalkeuze… Om je een beetje te helpen, lichten we in dit artikel de populaire houtsoort mangohout uit. Deze tropische houtsoort heeft namelijk een prachtige unieke uitstraling, waardoor hij erg geliefd is in de meubelbranche, zoals voor een tv meubel van zwart mangohout, en woondecoratie. Mangohout heeft een aantal uiterlijke kenmerken zoals alleen mangohout die heeft. Waar we het precies over hebben? Over de unieke nerftekeningen, interessante zaagsneden en warme kleuren natuurlijk!

Elke plank een andere tekening

Voordat een mangohouten product jouw huiskamer bereikt, heeft het al een hele reis afgelegd. De meeste meubels en decoratiestukken komen namelijk uit India. Het klimaat in India kent, met name in in noorden, sterke temperatuurverschillen gedurende het jaar. Daardoor vertoont iedere plank van mangohout een grote variatie in structuur en nerfpatronen. Iedere plank heeft een eigen tekening, waardoor elke plank uniek is. Mangohout is daarom perfect voor decoratie of accentstukken.  

Hoort dat? Jazeker!

Naast de unieke patronen kenmerkt mangohout zich ook door de zaagsneden. Je zou misschien zeggen dat het niet hoort, maar ze worden expres niet weggeschaafd omdat ze de meubels een robuuste look geven. Ook zorgen de zaagsneden ervoor dat de lijntekeningen extra benadrukt worden. Er wordt over het algemeen een radiaalsnede aangehouden wat kort gezegd inhoudt dat de sneden over de breedte van de plank lopen. Vooral bij bijvoorbeeld eettafels zorgen deze zaagsneden voor een uniek uiterlijk. 

Hartverwarmend

Als laatste willen we het hebben over de kleur. Mangohout heeft van nature een tropische, warme tint, variërend van geel tot roodbruin. Daardoor voeg je met een mangohouten meubel heel makkelijk sfeer toe. Het heeft niet veel nodig om een mooi geheel te vormen met de rest van het interieur. Neem bijvoorbeeld een mangohout dressoir, zet er een paar trendy vazen op of een mooi koffietafelboek en je bent klaar. 

Begint de liefde voor mangohout ook bij jou te kriebelen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button