Interieur

Oktober Woonmaand

De herfst heeft zijn intrede alweer gedaan en hiermee wordt het tijd om je huis weer najaar-klaar te maken. De dagen worden weer korter, de avonden worden langer (en kouder!) en het wordt tijd om de gezelligheid van buiten weer naar binnen te krijgen. De kaarsjes aan, een lekker dekentje op de bank en maak het heerlijk knus in huis met deze tips!

Waarom is Oktober de woonmaand? 

Oktober is de eerste volledige maand in de herfst en uit onderzoek blijkt dit weer de eerste maand na de zomer waarin we veel thuis zijn. Dit gaat vaak gepaard met een nieuwe inrichting voor de komende herfst- en wintermaanden. Oktober is ook de maand waarin interieurmerken hun nieuwe collecties lanceren. Dit is dan ook de reden dat veel winkeliers de term Oktober Woonmaand gebruiken. Winkels hebben vaak speciale acties en leuke workshops omtrent de nieuwe trends. Bij De Ruijtermeubel wordt er bijvoorbeeld afgetrapt met een interieurevent en bieden ze diverse leuke workshops aan. We worden massaal overspoeld met de nieuwste interieurtrends, waardoor je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. In dit artikel hebben we de belangrijkste interieurtrends voor komend najaar overzichtelijk onder elkaar gezet. 

Dit zijn dé trends voor het najaar van 2023

1. Natuurlijke texturen en materialen

Een van de trends van dit najaar zijn natuurlijke materialen en texturen in het interieur. Denk hierbij aan massief hout, rotan stoelen en tafelbladen van een boomstam. Maar ook wol, linnen en katoen kun je toepassen in de accessoires. Deze materialen en texturen brengen direct warmte en een rustieke sfeer in je huis. 

2. Warme neutrale kleuren

Ook warme en neutrale kleuren staan centraal dit najaar. Met name crème, bruin en beige zijn populaire kleuren. Het zijn neutrale keuren, waardoor je deze makkelijk kunt combineren met je huidige interieur en kleuren. Deze kleuren geven je woning een fijne en gezellige uitstraling. Bovendien hebben deze een positieve invloed op je humeur! Je kunt de kleurtjes op een laagdrempelige manier toepassen, door bijvoorbeeld een muur te schilderen of te behangen of door nieuwe accessoires in deze kleuren te kopen. Ook de kleur groen is een echte trendkleur en dat komt omdat deze kleur goed te combineren is met bovengenoemde neutrale kleuren. 

3. Nostalgie

We leven dan wel in 2023, maar dit najaar is het een trend om een beetje terug in de tijd te gaan. Oude platenspelers, (moderne) koekoeksklokken, oude radio’s en landkaarten aan de muur zijn nostalgische elementen die je in je moderne interieur kunt plaatsen. Je kunt hiervoor natuurlijk ook eens een kijkje nemen bij de kringloop! Dan ben je meteen goed bezig voor het milieu, aangezien duurzaamheid ook een trend is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button