Tuin

3 tips voor het gebruik van een hoes voor je tuinset 

Heb je een hoes gekocht om je tuinset te beschermen tegen de invloeden van het weer, vuil en aanslag? Goed bezig, zo gaan je tuinmeubels veel langer mee en ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud van je tuinmeubels, zeker als ze van hout zijn. Een loungeset is een behoorlijke investering, dus je wil er natuurlijk zo lang mogelijk mee kunnen doen. Dan is het wel belangrijk dat je de beschermhoes die je hebt gekocht goed gebruikt. In dit artikel geven we je 3 tips voor het gebruik van een hoes voor je tuinmeubels!

1. Zorg dat je de juiste maat koopt 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste maat hoes koopt. Als de hoes te klein is, kun je niet jouw hele tuinset beschermen. En als de hoes veel te groot is, dan is de kans groter dat er toch water in terecht komt of dat er teveel vocht doorheen komt. Let ook op de vorm van de hoes die je aanschaft, vooral als het een aerocover loungesethoes is, want deze moet nauw aansluiten aan de meubels. Zorg dat er net genoeg speling is om de hoes makkelijk te plaatsen en te verwijderen, dan zit je goed qua maat. Als je twijfelt, raden we je aan om advies te vragen bij een specialist. 

2. Maak een kleine afloop voor regenwater 

In Nederland krijgen we vaak nogal wat regen in de herfst en winter. Het is daarom verstandig om te zorgen dat er altijd een kleine afloop op de beschermhoes zit, zodat de regen er vanaf kan lopen. Als de regen niet weg kan en dus op de hoes blijft liggen, loop je het risico dat de hoes uiteindelijk gaat scheuren onder het gewicht van het water. Dat is natuurlijk zonde van je tuinmeubel hoes. Zorg ook dat de hoes nooit helemaal plat op de tuinset ligt, maar dat er nog wat ruimte tussen zit. Zo weet je zeker dat de hoes goed kan ademen!

3. Voordat je de hoes plaatst 

Om te zorgen dat jouw beschermhoes zo effectief mogelijk is en zo lang mogelijk mee gaat, zijn er een aantal dingen die je moet doen voordat je hem op je meubels plaatst. Maak de loungeset die onder de hoes komt te staan goed schoon, zodat er geen vuil op de hoes terecht kan komen. Laat de tuinset ook goed drogen voordat je de hoes er overheen plaatst. In de zomer kun je de kussens van je tuinset ook gewoon onder de hoes laten liggen, aangezien ze dan toch wel drogen. In de winter is het verstandig om de kussens op een droge plek op te bergen, het liefst in huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button