Tuin

Nieuwe tuinmeubelen kopen? Lees dit eerst!

Goed tuinmeubilair is meestal niet goedkoop, maar als je er goed voor zorgt, gaat het bijna een leven lang mee. De aanschaf van een nieuwe loungeset, tuinbank of dining set moet dus zorgvuldig overwogen worden. In dit artikel delen we de laatste trends en geven we tips waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Lees snel verder!

Dit zijn de meubeltrends van 2020

Als je nieuwe tuinmeubelen wilt kopen, heb je keuze te over. Vroeger hoefde je alleen maar te kiezen tussen verschillende klapstoelen en tafels van staal en hout of – als goedkoop alternatief – van stalen buizen en kunststof. Inmiddels zijn niet alleen de materiaalcombinaties aanzienlijk toegenomen, maar ook de vormen van meubels.

Een loungebank, brede, lage fauteuils en ligbedden zijn dit jaar ontzettend in de mode. Met de weerbestendige gestoffeerde tuinmeubelen wordt het terras of balkon omgetoverd tot een “buitenwoonkamer”. De loungemeubels zijn echter niet geschikt voor de klassieke barbecue-avond met buren, maar in dat geval kan een dining set uitkomst bieden. 

Het moet multifunctioneel zijn

Naast het design ligt de focus dit jaar op de multifunctionaliteit van het meubilair: uitschuifbare ligbedden worden in de avonduren omgetoverd tot ruime zitstoelen, modulaire loungesets maken het makkelijk om wat variatie toe te voegen en stapelbare stoelen zijn weer ontzettend praktisch en tevens ruimtebesparend. Verstelbare tuintafels zijn daarnaast ook ideaal wanneer er bezoek is.

Welke materialen zijn hot?

Naast het populaire teakhout, dat gemaakt is van tropisch hardhout afkomstig uit Zuidoost-Azië, winnen roestvrijstaal en weerbestendige kunststoffen en aluminium steeds meer aan populariteit. Daarnaast zijn meubels gemaakt van koord- of vlechtwerk met een grote verscheidenheid aan weefpatronen erg in trek. We hebben het dan natuurlijk over de wel bekende wicker en rotan tuinmeubelen.

Met deze kleuren zit je goed

Veelvoorkomende kleuren voor tuinmeubelen zijn wit, antraciet, koelblauw en bruin. Het zijn veilige kleuren met een natuurlijke uitstraling. Men kiest er daarom voor om het nodige kleurcontrast toe te voegen door felle kleuren terug te laten komen in accessoires, zoals bijvoorbeeld de tuinkussens.

Gerelateerde artikelen

Back to top button