Woontrends

Must-have innovaties die goed zijn voor je huis en je portemonnee

Er zijn op dit moment meer dan 8 miljard mensen op de wereld. Iedereen heeft behoefte aan warmte en stroom net als jij. Stel je voor dat al deze mensen een open haard gebruiken, dan zou de aarde heel snel opwarmen en zou de uitstoot erge milieuschade aanbrengen. Gelukkig is de technologie erg snel vooruit gegaan en hebben we nu tal milieuvriendelijke uitvindingen ter vervangen van die vervuilende open haard. We hebben het hier niet alleen over verwarming, maar ook over energie. In dit artikel nemen we je mee met 4 onmisbare en energiebesparende innovaties en de tijd die er nodig is om dit terug te verdienen.

Hoe je levenslang profijt kan hebben van één investering

Het isoleren van de kruipkelder is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Je kan makkelijk vergeten dat er nog een ruimte onder de vloer is. Deze ruimte kan echter voor veel problemen zorgen. Er kan veel vocht, en tocht naar boven komen. Dit zorgt voor schimmel en koude voeten door warmte verlies. Daarnaast moet de verwarming extra hard werken om het verlies van warmte te corrigeren. Er is veel materiaal beschikbaar om je kruipkelder aan te pakken. Het gebruiken van isolatiechips is een van deze materialen. Het gebruik van isolatiechips voor kruipkelder isolatie, geeft je levenslang profijt. De chips blijven namelijk altijd hun werk doen en bestrijdt vocht en tocht bij de kern. Het isoleren met deze chips kost tussen de € 1000 en € 3000. Het aanbrengen van isolatiechips zorgt ervoor dat je tot wel €288 per jaar bespaart. Gemiddeld gezien heb je na 7 jaar deze investering weer terug verdient. Dit ligt natuurlijk aan de grote van de kruipkelder. Na deze 7 jaar hebben de chips nog steeds een positief effect op je portemonnee! 

Must-have innovaties die goed zijn voor je huis en je portemonnee
Eindelijk: levenslang genieten van een warmere vloer

Energie besparen wordt veel makkelijker met de slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een goedkope innovatie die je rond het huis kan doen. Je betaalt natuurlijk een stuk minder dan voor een rij zonnepanelen, omdat de besparing ook een stuk minder is. Toch is het wel het overwegen waard. Het wordt namelijk een stuk makkelijker om de temperatuur te regelen. Als je de verwarming elke dag 1 graad lager doet dan normaal, dan zou dat €200,- per jaar besparen! Een slimme thermostaat zorgt er voor dat je de verwarming niet onnodig aan laat en energie verbruikt.  Het kost gemiddeld € 250 tot € 350 om een slimme thermostaat te installeren in huis. Deze bespaart energiekosten, omdat de verwarming automatisch uitgaat als je niet thuis bent. Je denkt nu vast: In de winter wil ik wel graag thuiskomen in een lekker warm huis. Hiervoor heeft de slimme thermostaat een oplossing: er is namelijk een app op je telefoon waarmee je de temperatuur van een afstand kan bepalen. Zo zorg je ervoor dat je huis op temperatuur is als je thuis komt van werk. Makkelijk toch? De terugverdientijd voor een slimme thermostaat ligt gemiddeld rond de 5 jaar. Als je huis al erg zuinig is zal deze terugverdientijd een aantal jaar langer duren. 

Waarom iedereen zonnepanelen op zijn dak wil

In elke straat zie je wel 1 á 2 huizen met zonnepanelen op hun dak. Het installeren is de laatste tijd erg populair door de stijgende energieprijzen. Het aanschaffen kost ongeveer € 3700 voor een rij van 6 zonnepanelen. Dit aantal komt het vaakst voor bij particulieren. Deze zonnepanelen zullen 1900 kWh stroom per jaar opleveren. Reken dit door naar de portemonnee en je houdt gemiddeld  € 400,- per jaar over. De terugverdientijd voor deze investering zal daarom liggen rond de 8 jaar. Het aanschaffen van zonnepanelen zorgt er ook voor dat je niet afhankelijk bent van de stijgende energieprijzen. Je wekt namelijk zelf je eigen energie op. Klaar om zonnepanelen aan te schaffen? Lees ook: Zonnepanelen kopen: Hier kun je op letten.

Bespaar 90% van de elektriciteitskosten met slimme verlichting!

Must-have innovaties die goed zijn voor je huis en je portemonnee
Waarom het zo voordelig is om ledverlichting te nemen

Met slimme verlichting doelen we op het overstappen naar ledverlichting. Ledverlichting is er zuinig en verbruikt maar 3 watt per up. Met ledlampen bespaar je wel 90% op elektriciteitskosten.Een ledlamp kost namelijk maar €1,90 per jaar, terwijl een normale lamp ruim €16 euro per jaar kost. Ook gaat een ledlamp 7,5 keer langer mee dan een normale halogeenlamp. Dit is niet het enige wat ledlampen zo slim maakt. Philips heeft al ledlampen in het assortiment die je met je mobiel kan instellen. Het dimmen, veranderen en uitzetten van de lampen kan dus gewoon vanaf de bank! Bij het aanschaffen van leds ben je echter meer kwijt dan een gewone lamp, maar dat is binnen een jaar terugverdiend. Ledverlichting heeft daarom de snelste terugverdientijd van alle innovaties. Nog niet overtuigd? Lees ook: De voordelen van led verlichting

Gerelateerde artikelen

Back to top button