Keuken

Matzwart keukeneiland als een ‘blokje’ in een zwart stalen huis

Als je ooit een keertje op lofthome hebt gekeken, dan snap je wat we bedoelen met een stalen huis. Een huis dat aan de buitenkant compleet met zwart geribbeld staal is afgewerkt, afgewisseld met glazen puien.

Dicht bij zo’n glaspui, midden in de woonkamer, staat een prachtige matzwarte keuken met kookeiland van
Artic Keukens. Carolien en Fred kijken hiervandaan uit over een natuurgebied.

Carolien en Fred

Uniek aan deze keuken is dat je niet allerlei stukken keuken ziet zoals in een parallelle keuken of een hoekkeuken. Deze keuken toont als één blok.

Dat wordt veroorzaakt doordat het eiland volledig matzwart is gemaakt. Er is een zwart fenix werkblad en matzwarte fronten. Zo ziet het er als één geheel uit, er zijn geen dissonanten.

De gootsteen, de Quooker, de kookplaat en de greeplijsten zijn zwart. Op het laatste moment verandert de kookplaat in matzwart. Deze is dan net op de markt en kan nog besteld worden voor de nieuwe keuken met kastenwand wordt geleverd.

Het maakt het matte plaatje perfect af.

Matzwart keukeneiland – welke kleur kastenwand?

De kastwand tegen de muur wordt wit. Zo gaat alle aandacht naar het losse kookeiland. Dit is echt een strakke keuken, minimalistisch tot in de details.

Zelfs het koffiezetapparaat is verdwenen van het werkblad. De gebruikers van deze luxe  keuken met kookeiland willen per se niets op het aanrecht.

Matzwart keukeneiland – welke kleur kastenwand?

Een moderne koffiemachine is ingebouwd in de kastenwand. Tijdens gebruik trek je de inbouwautomaat naar voren want onder de plank waar deze op staat zit een rails. Een idee dat ze opdoen bij een van de showroomkeukens van Artic Keukens.

Dat deze keuken een eilandkeuken is geworden, is niet toevallig. Hun keuken moet dusdanig zijn ingericht, dat ze even bij elkaar kunnen bijspringen als ze laat zijn met koken.

De bedoeling van deze opstelling is ook dat het een open keuken is, waar sociale activiteiten kunnen samengaan met keukenwerk. Deze chique keuken slaagt hiervoor met glans.

Bezoekers lopen altijd direct richting het keukeneiland. Op de een of andere manier trekt deze plek aan. Dat is natuurlijk leuk!

natuurlijk leuk!

Mooi is hoe de lijnen lopen in deze zwarte keuken met kookeiland. Sommige zijn functioneel, sommige zijn puur voor de stijl bedoeld.

Zo heeft het rechter kasthoge front een middellijn. Je zou denken dat hier de vriezer en de koelkast achter schuilgaan. Dat is niet waar.

Er is een sterke voorkeur voor een extra grote koelkast. Maar een kasthoog front lijnt niet mooi uit met het linker hoge front dat uit twee delen bestaat. Dus wordt er een naad in het rechterfront gemaakt. Heel mooi gedaan!

mooi gedaan!

De vriezer vind je terug onder de koffiemachine.

Perfect indeling van deze kookeiland

Uit de indeling van deze zwart wit keuken blijkt dat er iemand heeft meegekeken met verstand van keukenontwerpen.

De lades zitten op logische plekken. Het in- en uitruimen van de vaatwasser kan snel en geruisloos verlopen. Er is plaats rondom de kookplaat om snijwerk te verrichten. Alle keukenfuncties kunnen hier ongehinderd plaats vinden.

Perfect indeling van deze kookeiland

Aan zo’n keuken met matzwart keukeneiland beleef je alleen maar plezier.

Twijfel jij over een spoeleiland, kookeiland of werkeiland? Doe dan keukeninspiratie op bij de beste keukenzaak van Nederland! Bezoek één van onze showrooms.

Artic Keukens in Utrecht is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Nunspeet en Kesteren. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op Qasa.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button