BadkamerKeuken

Loodgieter nodig? Let goed op deze 4 punten tijdens je zoektocht

Als je een loodgieter nodig hebt, is het belangrijk dat je er zeker van bent dat de persoon die je inhuurt de juiste kwalificaties heeft voor het werk. Je hebt iemand nodig die weet wat hij doet en die je niet zal afzetten! De beste manier om zo iemand te vinden is door zijn achtergrond, ervaring en geloofsbrieven te bekijken voordat je hem inhuurt. Of je nou een loodgieter in Den Bosch of loodgieter in Almere nodig hebt, je vindt ze genoeg!

Zorg ervoor dat de loodgieter verzekerd is

Zorg ervoor dat de loodgieter verzekerd is. Wanneer je een loodgieter inhuurt, vraag dan om een bewijs van verzekering. Een verzekering beschermt je in het geval van schade veroorzaakt door het werk van de loodgieter of hun gereedschap, inclusief schade aan jouw huis.

Vraag hoe lang ze al actief zijn en hoeveel beoordelingen ze hebben (of andere beoordelingssites). Hoe langer iemand iets doet, hoe waarschijnlijker het is dat hij/zij weet wat er aan de hand is en een reputatie voor kwaliteitsservice heeft opgebouwd onder zijn/haar klanten.

Vraag naar referenties van vroegere klanten

Een loodgieter met een goede reputatie zal geen probleem hebben om je de namen en nummers te geven van mensen voor wie hij of zij in het verleden heeft gewerkt. Vraag deze mensen naar hun ervaringen met jouw loodgieter, en zorg ervoor dat je zelf contact met hen opneemt indien mogelijk. Als jouw toekomstige loodgieter geen referenties heeft, is dat een slecht teken – dat betekent dat ze ofwel niet bereid zijn om hun succes met anderen te delen of dat ze geen successen hebben om te delen! Hoe dan ook, het is waarschijnlijk het beste om deze persoon niet in te huren tenzij ze enig bewijs kunnen overleggen dat ze in het verleden kwaliteitswerk hebben geleverd (zoals een portfolio van tevreden klanten).

Alle schattingen of offertes moeten schriftelijk zijn

Zorg er altijd voor dat alle ramingen of prijsopgaven schriftelijk worden gedaan. Dit kan worden gedaan door het bedrijf een kopie van hun offerte te e-mailen, die zij dan kunnen ondertekenen en naar je terugsturen. Het is ook goed om te weten dat er extra kosten kunnen ontstaan als er wijzigingen worden aangebracht nadat de oorspronkelijke prijsopgave is gedaan.

Vraag vooraf naar de prijzen

Als het op loodgieterswerk aankomt, geldt het oude gezegde: “Je krijgt waar je voor betaalt”. Bij het vergelijken van prijzen tussen loodgieters, moet je vragen naar de kosten van arbeid, materialen en onderdelen. Sommigen zullen eerder goedkope materialen of zelfs onderdelen van mindere kwaliteit gebruiken om kosten te besparen en geld uit te sparen. Echter, deze materialen kunnen niet zo lang duren of presteren zo goed als duurdere opties doen-en als ze moeten vervangen eerder dan verwacht, dan kan dat kost je nog meer geld op de lange termijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button