InterieurWoonkamer

Is het nodig om een vloerkleed onder de eettafel te plaatsen?

Een vloerkleed kan een belangrijke sfeer meebrengen in elke kamer. Vaak zie je een kleed terug in de woonkamer bij de bank en de salontafel, maar ook in de slaapkamer kun je een kleed op de grond vinden. Echter is er nog een plek waar je een vloerkleed kunt neerleggen om extra sfeer aan je ruimte te geven, namelijk de eetkamer. Er is geen goed of fout antwoord of je een vloerkleed onder de eettafel moet plaatsen, dit komt vooral door een persoonlijke voorkeur of niet. Het neerleggen van een kleed in de eetkamer kan zo zijn voordelen, maar ook nadelen hebben. Online kun je gemakkelijk zoeken op alle info moderne vloerkleden, maar hier worden ook de voor- en nadelen van het plaatsen van een vloerkleed onder je eettafel uitgelicht. 

Voordelen van een vloerkleed onder je eettafel leggen

Het meest logische voordeel heeft te maken met het beschermen van je vloer. Wanneer je een vloerkleed onder je eettafel legt, bescherm je je vloer van de krassen die je eetkamerstoelen kunnen veroorzaken. Daarnaast kan een vloerkleed ook het geluid van schuivende eetkamerstoelen dempen. Dit kan zowel voor jezelf als voor (onder)buren voordelig zijn. Ook kan neerleggen van een vloerkleed een natuurlijke manier zijn om een ruimte in te delen. Wanneer je bijvoorbeeld een grote open leefruimte hebt, kan een vloerkleed onder de eettafel echt het verschil maken. Dit komt omdat het vloerkleed samen met de eettafel en de stoelen echt een geheel vormt. Nog een laatste bijkomend voordeel van een vloerkleed in de eetkamer is dat dit fijn voor een warme sfeer zorgt. Dit is niet alleen zo voor het zicht, maar ook wanneer je bijvoorbeeld in de winter koude voeten hebt. 

Nadelen van een vloerkleed onder je eettafel leggen

Een nadeel van het plaatsen van een vloerkleed onder je eettafel is dat de kans groot is dat deze snel vies wordt. Voedsel of drinken dat gemorst wordt tijdens het eten aan de eettafel komt op het vloerkleed terecht en kan snel vlekken geven. Omdat dit een plek is waar veel gegeten wordt, zal een vloerkleed onder de eettafel sneller vies worden dan in een andere ruimte. Ook kun je het vuil minder goed verwijderen uit je vloerkleed dan bijvoorbeeld een houten vloer waar je makkelijker een doekje overheen kunt halen. Ook al heeft een vloerkleed als voordeel om het schuiven van eetkamerstoelen te dempen, kan dit ook een nadeel zijn. Afhankelijk van het soort vloerkleed is het lastiger om je stoelen te verschuiven. Je zult bij het plaatsen van het vloerkleed dus rekening moeten houden met het feit dat je je stoel op zult moeten tillen in plaats van schuiven om deze te kunnen verplaatsen.

Vloerkleed onder eettafel is een persoonlijke keuze

Kortom, het neerleggen van een vloerkleed onder je eettafel is echt een persoonlijke voorkeur en smaak. Benieuwd wat voor vloerkleden mooi in de eetkamer staan? Bekijk bijvoorbeeld een online shop landelijke vloerkleden voor goede inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button