Klussen

Klussen met budget, alles wat je moet weten!

De belangrijkste regel die hoort bij klussen met budget is, probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Hoe meer je zelf kan doen hoe meer je kan besparen. Je moet dan namelijk de persoon zelf betalen, de werkuren, maar ook voor de materialen. 

Het zelf doen

Er zijn veel klussen in en rondom het huis die je ook zelf kan uitvoeren met de juiste materialen. Niet alleen kan je geld besparen door zelf te klussen, maar ook in de aanschaf van de materialen die je nodig hebt. Echter blijft hier wel de kwaliteit meespelen, het is daarom aan te raden om te kijken of je op de langere termijn ook bespaard. Soms is het beter iets meer geld nu uit te geven om problemen in de toekomst voor te zijn. Laat je anders goed informeren door een vakman. Hou er wel rekening mee dat sommige werkzaamheden extra beveiligingsmaterialen vereisen, zoals dakwerkzaamheden. Wanneer je dakwerkzaamheden hebt moet je een positioneringslijn om hebben. 

Wat is een positioneringslijn?

De touwlijn die je kan gebruiken en die ervoor zorgt dat je binnen een bepaalde marché kan werken is een positioneringslijn. Doordat je vastzit aan de positioneringslijn zijn je handen vrij om het werk uit te voeren. Werk je op extreme hoogtes combineer dan de positioneringslijn met een valbeveiliging, die weerhoudt je ervan om te vallen. Door het gebruik van de positioneringslijn heb je minder kans om te vallen, maar toch is de lijn geen valbeveiliging. 

Materialen aanschaffen via een veiling

Een goede manier om geld te besparen op de materialen is de materialen via een veiling aan te schaffen. Je koop daar wel goede kwaliteit in, maar een stuk goedkoper dan in de winkel. Er bestaan zelfs speciale klus veilingen, je kan hier dan de benodigde materialen kopen, maar vaak ook gereedschap. Gereedschap van goede kwaliteit blijft altijd duur en op deze manier kan je wel honderden euro’s besparen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Moet er hoognodig geklust worden in jouw huis en ben je van plan het zelf te gaan doen? Je hebt al de materialen goedkoper weten te vinden, je bespaart al in werkuren door het zelf te doen, maar weet je dat alles eigenlijk met de voorbereiding begint? Stel van te voren een plan op wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd het in beslag neemt, maar neem ook de kosten mee. Doordat je van te voren er goed over nadenkt en tijdens dat schema in de gaten houdt is de kans klein dat je over je budget heen gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button