Interieur

Je interieur opleuken met een vloerkleed? 

Ben je verhuisd en wil je een geheel nieuw interieur gaan inrichten? Of heb je al een langere tijd hetzelfde interieur, en wordt het tijd voor iets nieuws? In deze gevallen ben je veel bezig met het restylen van de woning. Het toevoegen van vloerkleden in de woning kan zorgen voor veel leuke veranderingen. In dit blogbericht vertellen we je alles wat je moet weten over het toevoegen van deze leuke vloerkleden in je interieur.

Verschillende soorten vloerkleden

Er zijn verschillende soorten vloerkleden die je kunt toevoegen aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een leuk vintage vloerkleed. Dit is een authentieke en ietswat versleten vloerkleed. Het is een perfecte toevoeging aan een klassieke interieurstijl. Een andere keuze die je kunt maken is een design kleed. Er zijn verschillende designers die een speciaal kleed hebben ontworpen met leuke vormen. Deze kleden zien er net anders uit dan andere en geven daardoor een zeer unieke stijl aan je interieur. De vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol en in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. 

Waar kies je voor in je interieur?

Als je de keuze moet gaan maken voor een vloerkleed in jouw interieur, kun je erg veel kanten op. Het is belangrijk dat je weet waar je het vloerkleed voor wilt gebruiken. Wil je dat het vloerkleed opvalt in je interieur, en daarbij als eye catcher werkt? Kies dan voor een mooi kleed met veel verschillende kleuren en vormen. Dit kun je combineren met je interieurstijl. Als je bijvoorbeeld een moderne woonstijl hebt met veel zwart en wit, kan een kleurrijk kleed een zeer leuke uitstraling bieden. Wil je liever een vloerkleed in je interieur leggen dat juist niet opvalt, en vooral functioneel is? Dan is het slim om te kiezen voor neutrale kleuren die goed bij het interieur passen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren van de vloer overnemen of de kleuren van het meubilair in het kleed passen. 

Hoe groot moet het vloerkleed in je woning zijn?

Het is altijd een moeilijke keuze als je een vloerkleed gaat kopen: de afmetingen. Je wilt namelijk niet een te klein vloerkleed, maar hij moet ook niet heel de vloer bedekken. Het kan daardoor een zeer persoonlijke keuze zijn. Als je een vloerkleed zoekt voor een woonkamer, is het verstandig om voor een groot kleed te gaan. Je kunt deze vervolgens net onder de banken neerleggen, waardoor deze niet gaat verschuiven. Wil je liever een klein kleed kopen? Dan kun je hem onder een enkele bank leggen. Ook kun je een kleiner kleed erg goed kwijt onder een bureau. Je kunt dan namelijk je voeten erg fijn op het vloerkleed plaatsen als je achter het bureau zit. Weet jij al wat voor vloerkleden je in je interieur wilt opnemen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button