Badkamer

Inspiratie voor het kiezen van je badkamertegels

Badkamertegels kiezen doe je meestal bij een renovatie of bij een verhuizing. Maar waar moet je rekening mee houden? Hoe kies je de juiste badkamertegels? Welke kleur is het best en welke maat badkamertegels? In dit artikel worden deze vragen beantwoord. Na het lezen hiervan heb jij de handvatten die jij nodig hebt voor het kiezen van je badkamertegels.

Voor- en nadelen van badkamertegels

Hoe je precies de juiste badkamertegels kiest en waar je rekening mee moet houden lees je verder in dit artikel. Allereerst is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen wat betreft badkamertegels. Twee grote voordelen van badkamertegels zijn dat het makkelijk schoon is te houden en dat tegels duurzaam zijn. Doordat ze sterk zijn en goed vast zitten kan je er jarenlang vol plezier gebruik van maken. Daarnaast heb je veel keuze in kleuren, maten en soorten wat je kan gebruiken om de badkamer optisch kleiner of juist groter te doen lijken. De nadelen zijn wat minder dan de voordelen, maar toch zijn ze er. Een groot nadeel van badkamertegels op de vloer is dat ze koud aanvoelen, wanneer je geen vloerverwarming hebt. Daarnaast hou rekening met de voegen rondom de tegels die moeten goed worden schoongemaakt om de tegels zo lang mogelijk mooi te houden. Tot slot hou ook rekening met het soort tegels, niet alle tegels kunnen op dezelfde manier worden schoongemaakt. 

Juiste keuze maken

Je hebt twee verschillende badkamertegels, namelijk wandtegels en vloertegels en ook daar heb je weer verschillende varianten en kleuren van. Wil je in de badkamer de look die jij wil creëren dan zijn badkamer vloertegels voor jou de oplossing. Je kan warmte creëren in de badkamer door een donkere vloer te kiezen of juist het gevoel creëren dat de ruimte groter is, dit kan door een lichte vloer te kiezen. Hou ook rekening mee met de stijl die je wil laten terugkomen in de badkamer, ga je voor een luxe stijl dan is natuursteen of marmer wel iets voor jou. Badkamertegels plaats je ook op de wand, behang is immers geen goed idee in zo een vochtige ruimte als de badkamer. Er is dan ook geen badkamer zonder wandtegels, doordat ze makkelijk schoon te maken zijn en tegen vocht kunnen. Welke wandtegels je gaat kiezen is bepalend voor de look van jouw badkamer. Hou rekening met de vloertegels en stem die op elkaar af indien nodig. Afhankelijk van de badkamer stijl kan je de wandtegels uitkiezen net zoals de vloertegels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button