Overig

Hoe krijg je subsidie voor een groen dak in Rotterdam?

Ben je van plan om een groen dak te gaan plaatsen op je woning in Rotterdam? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie. De subsidie die hiervoor beschikbaar is, is de klimaatadaptatie. Dit is een subsidie die het aantrekkelijk moet maken om Rotterdam beter te beschermen tegen extreem weer. Je kunt als bedrijf of als particulier gebruik maken van de subsidie tot maximaal 50.000 euro. In dit blogbericht vertellen we je graag meer over de groen dak subsidie rotterdam.

Wat moet je doen voor de subsidie klimaatadaptatie?

Als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie klimaatadaptatie, moet je Rotterdam beter voorbereiden op extreem weer. Dit kan op verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld extra groen aanleggen, regenwater opvangen of je pak of perceel afkoppelen. Met het aanleggen van een groendak van www.solarsedum.nl val je dus binnen deze subsidie. Afhankelijk van de grootte van het dak, kun je een subsidie verwachten van maximaal 50.000 euro. Als je een groendak geplaatst hebt, kun je uiterlijk 8 weken na het uitvoeren van de werkzaamheden aanvraag doen voor de subsidie. Dit doe je online via het portaal. De subsidie is zowel voor bedrijven als voor particulieren beschikbaar. 

Waarom komt een groendak in aanmerking voor deze subsidie?

Een groendak is een dakbedekking van planten. Het is meer dan enkel een tuin op je dak, er zijn namelijk verschillende soorten groendaken. De meest voorkomende groendaken zijn gemaakt van sedum of vetplanten. Een sedumdak heeft een dikte van tussen de 4 tot 6 centimeter. Het dak krijgt hierdoor een gewicht van 45 tot 75 kilo en kan tot 60 graden schuin geplaatst worden. Een groendak van vetplanten heeft een dikte van ongeveer 8 tot 12 centimeter. Het gewicht wordt ook iets meer, namelijk 80 tot 120 kilo. Het groendak met vetplanten kan iets minder schuin geplaatst worden, met een maximum van 45 graden.

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Het plaatsen van een groendak heeft meerdere voordelen voor je woning. Allereerst helpt een groendak met het isoleren van de woning. Er kan dan namelijk minder makkelijk warmte door het dak naar buiten of naar binnen. Daarnaast zorgt een groendak ook voor een betere afvoer van regenwater. De planten op het dak nemen regenwater op en het wordt trager afgevoerd. Hierdoor kan het helpen bij noodweer. Het water komt minder snel naar beneden, waardoor er minder snel overstromingen komen. Daarnaast werken zonnepanelen ook erg goed op een groendak. Dit komt omdat de temperatuur op een groendak doorgaans lager ligt. Hierdoor zijn de zonnepanelen effectiever en kun je enkele procenten meer energie opwekken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button