Onderhoud & schoonmaken

Het belang van goed cv-ketel-onderhoud

Heb je al eens nagedacht over het onderhoud dat komt kijken bij jouw cv-ketel? Deze ketel moet ervoor zorgen dat er voldoende warmte in jouw huis is en je optimaal kan genieten van de woning. Het onderhouden is echter van belang om de beste prestaties te houden. Je kan hiervoor een onderhoudscontract cv ketel aangaan, zodat je er zeker van bent dat de professional regelmatig alles controleert en zo nodig onderdelen vervangt. Je hoeft dan niet meer na te denken over de prestaties. Maar wat is dan echt het belang van een goed onderhouden ketel? 

Warmte en warm water via de ketel

Je denkt ongetwijfeld niet altijd na over jouw cv-ketel. Het is een onderdeel dat zo vanzelfsprekend is, dat je geen problemen merkt tot het te laat is. Pas als je geen warm water meer voelt tijdens het douchen of wanneer je verwarming stopt met werken, weet je pas dat er wat aan de hand is. Terwijl je dit voor kan zijn door regelmatig naar de ketel te laten kijken. Een professional kan ervoor zorgen dat je geen verrassingen krijgt in de woning en je van alle faciliteiten gebruik kan blijven maken. 

Minder hoge kosten voor de reparaties

Maar waarom zou je dan een contract aangaan? Een cv-ketel lijkt in de meeste gevallen immers gewoon te werken. Toch kan een goed onderhouden ketel jou op de lange termijn grote problemen schelen. De kleine investering die je nu maakt, kan jou dus op termijn honderden euro’s besparen. Een goed gevoel uiteraard. Een kapotte pomp of ander versleten onderdeel kan immers voldoende geld kosten. Door het onderhoud regelmatig uit te laten voeren, weet je zeker dat je er op tijd bij bent en het soms maar om enkele tientjes reparatiekosten gaat. 

Meer efficiëntie en een langere levensduur

Een goed onderhouden cv-ketel kan ook veel efficiënter werken. De cv ketel laten onderhouden via Univé voorkomt bijvoorbeeld dat de ketel veel energie nodig heeft om jou van warmte en warm water te voorzien. De energierekening wordt hiermee dus beduidend lager dan wanneer je het onderhoud niet uit laat voeren. En zeg nou zelf: je wilt toch ook zo veel mogelijk geld besparen op jouw energierekening? Tegelijkertijd zorgt het ook nog eens voor een verlening van de levensduur. Dit moet voorkomen dat je binnen een korte tijd de nieuwe ketel aan moet schaffen en voor hoge kosten staat. 

Meer veiligheid in huis

Als laatste krijg je ook meer veiligheid in de woning door het onderhouden van de cv-ketel. Het gevaar onstaat door koolmonoxidelekken. Dit is een reukloos en kleurloos ga, dat levensbedreigend kan zijn. Je wilt deze risico’s daarom aanzienlijk verkleinen. Een goede professional zal daarom goed letten op eventuele kenmerken hiervan, zodat je verzekerd bent van een veilige omgeving. Het kan jouw gemoedsrust aanzienlijk verbeteren als je jouw ketel hebt onderhouden en ook regelmatig een professional langs laat komen om problemen op te sporen. Schakel daarom gelijk een professional in voor de werkzaamheden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button