Interieur

Wat is de beste kleur voor mijn raamdecoratie?

Gordijnen zijn de perfecte raambekleding voor ieder interieur. Of je nu een strakke look in je huis hebt of een landelijk gevoel wilt creëren, met de juiste kleur gordijnen is alles mogelijk. Benieuwd naar welke kleur gordijnen goed bij jouw interieur past? Lees dan snel verder.

De kleur van de muren

Welke kleur gordijnen je het beste kiest, is deels afhankelijk van de kleuren van je muren. Je wilt immers niet dat deze twee woningelementen met elkaar vloeken. Heb je witte muren? Dan kun je in principe voor bijna iedere kleur gordijnen gaan. Twijfel je of een kleur goed bij je muren past? Maak dan gebruik van stalen die je mee naar huis neemt. Zo verzeker je jezelf ervan dat je favoriete kleur mooi bij je wanden staat.

Welke sfeer wil je creëren?

Als je een mooi contrast wilt creëren, kies je voor gordijnen in felle of donkere kleuren. Gordijnen in felle kleuren brengen leven in de brouwerij. Donkere gordijnen, bijvoorbeeld in de kleur bordeaux of marineblauw, geven een luxe tint aan je interieur. Wil je juist een frisse look in je woonkamer? Kies dan voor witte gordijnen. Vooral lichtdoorlatende witte gordijnen brengen echt de zomer in huis. 

Hoeveel licht wil je binnenlaten?

Het antwoord op de bovenstaande vraag helpt je bij het kiezen van de juiste kleur gordijnen. Lichte gordijnen laten meer licht door dan donkere gordijnen. Als je grote raampartijen hebt en van veel lichtinval wilt genieten, zonder dat direct zonlicht in je woning komt, zijn gordijnen in een lichte kleur een geweldige keus. Wit lijkt de meest logische optie, maar overweeg ook kleuren als geel of oranje. Het licht dat door deze gordijnen schijnt, zal een warme gloed geven aan je woonkamer, waardoor de hele ruimte een zomerse sfeer krijgt. 

De lichtdoorlatendheid van de gordijnen

Naast het kiezen van de juiste kleur, overweeg je ook het beste de lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Kies je gordijnen voor de slaapkamer en wil je de ruimte overdag goed kunnen verduisteren? Ga dan voor raamdecoratie die niet lichtdoorlatend is en die een donkere kleur heeft. Het hebben van gordijnen die geen licht doorlaten, is ook ideaal in ruimtes waar een tv staat. Zo kun je de zon uit je huis weren wanneer je een film wilt kijken.

Kies een kleur die bij je interieurstijl past

Hoewel een kleur niet gebonden is aan een specifieke interieurstijl, kan de keuze van de kleur van de gordijnen toch invloed hebben op de stijl van je woning. Het kan de stijl versterken of juist verzwakken.

Wil je gordijnen die bij je moderne interieurstijl passen? In de meeste gevallen zijn gordijnen in een effen kleur dan de beste optie. Grijs, antraciet of taupe zijn veilige keuzes. Felle kleuren kunnen ook mooi passen, indien de kleuren terugkomen in de rest van je woning. Anders kan het interieur druk aanvoelen. Heb je een traditionele woningstijl en wil je dit graag in je gordijnen laten terugkomen? Overweeg dan raambekleding te kiezen met een wat drukker patroon, zoals een bloemenmotiefje.

Waar vind je de perfecte raamdecoratie in Zwolle?

Hoe vind je de gordijnen die perfect op jouw interieur en wensen aansluiten? Wanneer je een winkel of webshop vindt waar het assortiment groot is, zoals Floorsee, is de kans dat je slaagt groter. Let bij je keuze niet alleen op de kleur van de gordijnen, maar ook op de plooien en op het materiaal van de raambekleding. Zo verzeker je jezelf ervan dat je raamdecoratie in Zwolle koopt die echt bij jouw interieur past!

Gerelateerde artikelen

Back to top button