Tuin

Enkele ideeën om je terras aantrekkelijker te maken

Een terras kan een buitenruimte volledig transformeren. Van een extra plek om te ontspannen en te entertainen tot het verhogen van de waarde van een woning, patio’s bieden tal van voordelen. Hier zijn enkele manieren om je buitenruimte om te toveren tot een ware blikvanger. 

Breng de natuur binnen

Niets doet je meer ontspannen dan wat groen in je omgeving. Je terras omringen met planten en bloemen is dus een goede manier om je buitenruimte aantrekkelijker te maken. 

Begonia’s zijn er in vele kleuren en variëteiten en helpen je om prachtige kleurcombinaties te creëren in je terras. Hoewel ze goed groeien bij weinig licht, hebben ze wel rijke grond, veel water en kunstmest nodig. Een fuchsia is dan weer perfect als je terras schaduwrijk is. 

Creëer een outdoor eetruimte

Versier je dakterras met uitnodigend tuinmeubilair en zitplaatsen. Als het gaat om terrasmeubilair, dan is het makkelijk om mensen te verleiden met heerlijke kussens en banken om te loungen en te ontspannen. Een volwaardige kook- en eetruimte, eventueel in het tuinhuis, buiten kan een super aanwinst zijn voor je terras. Heerlijke geuren van grills en pizza-ovens maken het buitenleven aangenaam. Gasten zullen het ook leuk vinden om te zien hoe het eten dat ze straks geserveerd krijgen voor hen wordt gemaakt. 

Plaats een parasol

Hoe heerlijk zonlicht op je terras ook kan zijn, soms heb je nood aan wat schaduw. Een horeca parasol beschermt niet alleen tegen UV-stralen, hitte en onverwachte buien, maar is ook een geweldige manier om wat chique stijl aan je terras toe te voegen.

Kies voor sfeervolle verlichting

Als de zon ondergaat, kan verlichting je terras maken of breken. Zorg voor de juiste verlichting en je buitenruimte kan een rustige, intieme ruimte worden voor informeel dineren en dineren op een date night, of een levendige ruimte voor grotere bijeenkomsten en feesten. Van een gezellige lamp op de tafel tot parasol verlichting. Het kan allemaal. 

Overweeg om zachte verlichting te gebruiken die prettig is voor de ogen voor een meer ontspannen omgeving, en witte en heldere verlichting voor meer formele omgevingen.

Kies voor gezellige en comfortabele zitplaatsen

Schommelstoelen, banken en hangmatten worden steeds populairder en geven terrassen een relaxte sfeer. Want wie wil er nou niet achterover leunen met een cocktail in de hand in een schommel voor volwassenen? Voor hetzelfde ontspannen gevoel zonder morsen van drankjes, kies je voor een sofa. Vul ze met kussens en zomerse plaids.

Gerelateerde artikelen

Back to top button