HaardenTuin

Elke zomeravond meepakken met een houthaard in de tuin

Heb je een gezellige veranda of een terras, maar is het vaak nét te fris om daar lekker comfortabel te zitten? Of mis je net dat beetje sfeer dat je tuin compleet maakt? Dan is een houthaard een prachtige aanvulling op je buitenleven. Het vlammenspel in zo’n haard maakt niet alleen zwoele zomeravonden, maar ook de herfst en winter er een stuk sfeervoller en knusser op. Zo geniet je optimaal van je tuin, wat voor weer het ook is! Er zijn verschillende soorten houthaarden voor buiten, waardoor je veel te kiezen hebt. In dit blog zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Een houthaard voor buiten

Wanneer je een tuinkachel wilt aanschaffen, heb je keuze uit verschillende modellen. Denk aan een open haard, of juist een gesloten model. Ook wat het uiterlijk betreft heb je veel te kiezen. Denk aan een tuinhaard met wielen, die je eenvoudig kunt verplaatsen van bijvoorbeeld te veranda naar het midden van de tuin. Bij een openhaard outlet zoals Kachels- en Haardenwinkel kun je diverse modellen op je gemak komen bekijken, en erachter komen wat het beste bij jou past. Kies jij voor een robuuste haard van cortenstaal, of een stijlvolle terraskachel?

Genieten van een gesloten tuinhaard

Bij een gesloten tuinhaard bestaat er een barrière van glas tussen de open lucht en de vlammen in de haard, wat ervoor zorgt dat de wind er geen grip op heeft. Door het glas kun je het mooie vlammenspel in de haard natuurlijk goed zien, en tegelijkertijd kan de rook goed worden afgevoerd via het rookkanaal. In een afgesloten kachel kan er tevens makkelijker een volledige verbranding ontstaan, wat ervoor zorgt dat je duurzamer en schoner kunt stoken. Zo heeft je omgeving geen last van je tuinhaard.

Vergeet je de accessoires niet?

Voor een tuinhaard heb je ook verschillende accessoires nodig, zoals bijvoorbeeld een handige houtmand om de brandstof droog en schoon in op te slaan. Ook aanmaakblokjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Heb je ook aan de vochtpercentagemeter gedacht? Daarmee meet je eenvoudig de vochtgraad van je houtblokken voordat je ze in de kachel legt. Hout moet een vochtpercentage van tussen de 15 en 20 procent hebben om er schoon en duurzaam mee te kunnen stoken. Met zo’n vochtpercentagemeter loop je nooit het risico om met te vochtig hout te stoken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button