Overig

Een zieke tijdens Kerst? Zo ga je er mee om!

Je hebt de nodige voorbereiding getroffen en een goed gezelschap uitgenodigd om te komen dineren tijdens de kerstdagen. De boodschappen zijn gedaan, je staat op het punt om voorbereidingen te treffen en dan komt de eerste afmelding. Je zus is ziek en ze kan helaas niet komen morgenavond. Niet alleen is dit heel vervelend voor haar, maar ook voor jou. Je hebt immers inkopen gedaan en op haar gerekend. Helaas is het niet anders en zal je je plannen moeten aanpassen. Geen paniek, we hebben een stappenplan gemaakt hoe je deze situatie het beste kunt aanpakken.

Geen stress

Als eerste willen we graag benadrukken dat je hier geen stress van moet krijgen. De avond is niet verpest, er is verder niets aan de hand. Je mist enkel een van de genodigde gasten. Wat betreft de voorbereidingen komt het wel weer goed. Desnoods gooi je een deel van je inkopen in de vriezer en eet je dit lekker na Kerst zelf op.

Stuur iets leuks

Het is wel zo aardig om een beterschap cadeau naar je zus te sturen. Tijdens deze gezellige bijeenkomst had ze er natuurlijk het liefste gewoon bij geweest. Je kunt wat lekkers te eten maken en dit bij haar langsbrengen of een van deze kerstboeketten bij haar laten bezorgen. Zo voelt ze zich gemist en verzacht dit de pijn van haar afwezigheid. Dit is voor jou een kleine moeite, maar een groot gebaar.

Gebruik moderne technologie

Stel dat je zus een positieve coronatest heeft gehad, maar zich niet erg ziek voelt. Alsnog blijft ze thuis, uit voorzorg en om haar geliefden te beschermen. Maak in dat geval gebruik van moderne technologie en zet haar in de vorm van een laptop en een Skype-verbinding gewoon aan tafel. Zo kan ze toch van de avond meegenieten, terwijl ze bijvoorbeeld zelf een lekker diner klaarmaakt. Als dit te onhandig wordt kun je ook tijdens het eten even kort videobellen. Zo hebben jullie elkaar toch nog even gesproken.

Maak er alsnog een leuke avond van

Het is vervelend als iemand zich niet fit voelt en zeker op een avond tijdens de feestdagen. Er zit echter niks anders op en the show must go on. Probeer er met elkaar alsnog een leuke avond van te maken, want het zou zonde zijn om deze aan je voorbij te laten gaan. Volgend jaar zijn jullie allemaal weer bij elkaar en haal je de gezelligheid gewoon weer in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button