Slaapkamer

Een matras kiezen: hierop moet je letten

Het belang van een goede matras mag je niet onderschatten. Het bepaalt mee je nachtrust en heeft een groot effect op je lichaam. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe matras, moet je op een aantal dingen letten om een miskoop te voorkomen. 

Welke matrassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten matrassen waar je uit kan kiezen. Enkele soorten zijn koudschuim matrassen, latex matrassen, pocket matrassen en lucht matrassen. Een koudschuim matras is erg veerkrachtig en heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat de matras goed ventileert en goede ondersteuning biedt. Een latex matras is ook veerkrachtig zoals de koudschuim matras maar de ventilatie bij deze matras is beperkt waardoor de matras warm kan aanvoelen. In de winterperiode kan dit handig zijn, in de zomer iets minder. 

Een pocketmatras bestaat uit metalen veren die omhuld zijn door een schuimrubber. Net zoals de koudschuim matras is deze ook ventilerend, maar door de metalen die worden gebruikt, kan er een magnetisch veld ontstaan waar sommige mensen last van ondervinden. 

Een laatste voorbeeld is de lucht matras die uit een luchtzak bestaat. Om deze luchtzak is schuim van latex of koudschuim gehuld. Het grote voordeel van een luchtmatras is dat deze kan aangepast worden in hardheid naar je eigen behoefte.  

Welke matras het beste bij jou past, hangt van verschillende factoren af. Wanneer je een keuze gemaakt hebt over de soort matras, ben je met een kwaliteitsvolle matras van Yousleep zeker gerust. 

Welke factoren zijn belangrijk?

Wat voor matras van Yousleep je het beste aankoopt, hangt onder meer van je eigen lichaamsbouw af. Wanneer je meer dan tachtig kilogram weegt, wordt het aangeraden om een harde matras te kiezen. Weeg je minder, dan is een zachte matras ook een mogelijkheid. 

Afhankelijk of je op je rug of op je zij slaapt, moet je op zoek gaan naar een matras met een andere ondersteuning. Ben je een zijslaper, dan moet er voldoende ondersteuning zijn ter hoogte van je heupen en je schouders. Ben je een rugslaper, dan moet er voldoende ondersteuning zijn van je rug. 

Belangrijke tip is dat je een matras ook altijd moet uitproberen voor je hem aankoopt. Draai daarnaast een paar keer om zodat je kan kijken of dit vlot gaat. Laat bovendien aan de verkopers weten als je fysieke klachten hebt. Zij kunnen hiermee rekening houden bij het aanbieden van matrassen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button