Interieur

Bamboe jaloezieën

Jaloezieën zijn tegenwoordig erg populair en dat heeft niet alleen met uitstraling te maken. Jaloezieën bieden namelijk ook zo zijn voordelen, daarom zie je ze ook steeds meer voor de ramen. Wil jij binnenkort ook bamboe jaloezieën aan schaffen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd of wil je er eerst een beter beeld bij hebben? Lees dan snel verder, want wij gaan je alles vertellen wat je moet weten over bamboe jaloezieën. Jij kent straks alle voordelen die bamboe jaloezieën te bieden hebben, maar ook zul je begrijpen waarom ze eigenlijk zo populair zijn.

Wat is het eigenlijk

Om je een beter beeld te geven over de bamboe jaloezieën zullen we uitleggen wat het nu daadwerkelijk is. Waarschijnlijk snap je wel dat het voor de ramen bedoeld is, maar er zijn meer voordelen. De bamboe jaloezieën bieden een mooie warme uitstraling, maar omdat ze gemaakt zijn van hout hebben ze ook nog eens een isolerende functie. Bamboe jaloezieën zijn hartstikke duurzaam, wat betekent dat ze lange tijd mee zullen gaan. Ook passen ze goed in meerdere soorten inferieuren, dat is wel een extra plusje toch?

De kwaliteit

Als je normale jaloezieën koopt in de winkel zit er veel verschil in prijs, maar ook in de kwaliteit ervan. Ook bij bamboe jaloezieën is dit van toepassing, men denkt daar vaak niet goed over na. Dat wil zeggen dat goedkoop niet altijd de beste kwaliteit is, maar je wilt natuurlijk wel bamboe jaloezieën die de juiste kwaliteit te bieden hebben. Het is daarom raadzaam je goed te laten voorlichten, zodat je een miskoop kunt voorkomen.

Bamboe jaloezieën VS houten jaloezieën

Zowel de houten jaloezieën als de bamboe jaloezieën zijn erg mooi, maar er zijn een aantal verschillen tussen beide. In eerste instantie denk je waarschijnlijk dat ze veel op elkaar lijkt en dat is ook zo, daarom gaan we je de verschillen uitleggen.

  • De bamboe jaloezieën hebben een stuk minder gewicht dan de houten jaloezieën.
  • Dankzij het gewicht van de bamboe jaloezieën kun je deze eenvoudig verstellen.
  • Bamboe jaloezieën kun je beitsen, zodat vocht tegen gegaan kan worden.
  • De lamellen zijn anders, want de lamellen van houten jaloezieën zijn dikker dan die van bamboe jaloezieën.

Deze kleine verschillen zorgt ervoor dat mensen steeds meer kiezen voor bamboe jaloezieën, maar dat neemt de populariteit voor houten jaloezieën niet weg.

Welke jaloezie past bij jou?

Natuurlijk is het moeilijk te zeggen welke jaloezieën het beste bij jou passen, omdat je de keuze hebt in maatwerk of standaard bamboe jaloezieën. De standaard jaloezieën zijn direct te plaatsen en in de meeste gevallen lekker voordelen. Afhankelijk van het raam waar je deze wilt plaatsen kan het verstandiger zijn voor maatwerk te kiezen. Soms zijn ramen net niet groot genoeg of juist veel te groot voor standaard bamboe jaloezieën. Wanneer je kiest voor maatwerk ben jij er zeker van dat de bamboe jaloezieën netjes zullen aansluiten op het raam.

Wat betaal je nu eigenlijk

Het is heel moeilijk te bepalen wat jij moet gaan betalen voor de bamboe jaloezieën, omdat om te beginnen de maten nogal verschillend zijn per raam. Ook telt het mee of je gaat voor de goedkopere variant of toch een stukje kwaliteit. Maatwerk is in de meeste gevallen iets duurder, maar hier ben je ook wel voorzien van de juiste kwaliteit. In veel gevallen is het ook nog mogelijk een specifieke kleur te kiezen, dat kan ervoor zorgen dat de bamboe jaloezieën net iets duurder uitvallen dan de standaard. Het is daarom wel aan te raden een weloverwogen besluit te maken voor jouw bamboe jaloezieën.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button