Overig

Een iPhone 12 of een iPhone 13 kopen?

Loopt jouw abonnement bijna af of ben je gewoon toe aan een nieuwe telefoon? Een nieuw toestel kiezen is vaak niet makkelijk, aangezien het aanbod vandaag de dag enorm is. Nu ben je waarschijnlijk wel of een fan van Android of een trouwe iOS gebruiker. Dit maakt de keuze al iets makkelijker. Wil je graag een iPhone, maar niet zoveel geld uitgeven aan de iPhone 14? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de iPhone 12 of 13. Maar welke van de twee kun je dan het beste kiezen? In dit artikel vergelijken we de twee modellen met elkaar, zodat jij goed geïnformeerd een keuze kunt maken!

Het verschil tussen de batterijen

De batterij is een aspect waarin de iPhone 12 en 13 van elkaar verschillen. De iPhone 12 wordt over het algemeen lovend beoordeeld, maar de prestaties van de accu blijken niet fantastisch te zijn. De capaciteit van de batterij van de iPhone 13 is verbeterd ten opzichte van die van de iPhone 12. Om even een vergelijking te maken: als je constant video’s bekijkt op je telefoon, houdt de iPhone 12 dit zo’n 17 uur vol en de iPhone 13 19 uur. Het opladen van de modellen gaat dan wel weer even snel. Als je de batterijduur erg belangrijk vindt voor je nieuwe telefoon, raden we je dus de iPhone 13 aan. 

De camera’s van de iPhone 12 en 13

De camera is voor de meeste mensen een erg belangrijke factor in het kiezen van een bepaald merk of model. Mooie, scherpe foto’s kunnen maken onderweg is iets dat bijna iedereen graag wil. Beide modellen zijn uitgerust met twee camera’s op de achterkant van het toestel. De ultragroothoeklens van de iPhone 13 is beter dan die van zijn voorganger, aangezien deze 47% meer licht doorlaat. Deze lens presteert dus beter in donkerdere omgevingen. Met beide toestellen heb je beschikking tot een nachtmodus en een portretstand. Het filmen gaat met beide modellen even goed in 4K en met 60 fps. Het enige verschil hierin is dat de iPhone 13 een wat betere beeldstabilisatie biedt. De iPhone 12 Pro beschikt over dezelfde beeldstabilisatie. Zo kun je zelfs een bedrijfsvideo maken!

De iPhone 13 heeft wel een aantal nieuwe functies gekregen op het gebied van de camera, waaronder Cinematic Mode, Fotografische stijlen en Slimme HDR 4. De Cinematic Mode geeft je de mogelijkheid om te filmen met scherptediepte-effect. Dit is een beetje vergelijkbaar met een Portretmodus, maar dan voor video’s in plaats van voor foto’s. Met de Fotografische stijlen kun jij je foto’s slimme filters geven, die bijvoorbeeld voorkomen dat huidtinten verkleuren. De Slimme HDR 4 herkent contrast, belichting en huidtinten en stelt de instellingen van de camera hier op in, voor het optimale resultaat. 

Het verschil in prijs

Voor veel mensen natuurlijk ook een belangrijke factor: wat is het verschil in prijs tussen de iPhone 12 en 13? In de basis is het maar een verschil van 80 euro tussen de twee modellen, dat is dus niet veel. We hebben het dan wel over de nieuwprijs, tweedehands kan het zijn dat de prijs meer verschilt. Voor het relatief kleine prijsverschil kun je het beste de iPhone 13 kiezen, aangezien deze een betere accuduur en meer opslagruimte biedt. Goedkoop zijn iPhones niet, daarom kiezen de meesten er ook voor om hun iPhone te verzekeren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button