Tuin

Een houten overkapping: dit zijn de voordelen!

Wil jij graag meer en langer kunnen genieten van jouw mooie tuin? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Gelukkig is er een relatief simpele manier waarop je dit kunt doen: een overkapping laten plaatsen in je tuin. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval droog en beschut buiten kunt zitten, waardoor je ook bij regen gewoon van je tuin kunt genieten. Daarnaast heeft een overkapping nog een hoop voordelen. Wat die voordelen zijn? Dat vertellen we je in dit artikel! 

Waar koop je een houten overkapping?

Als je een houten overkapping in je tuin wil laten plaatsen, wil je natuurlijk dat dit goed gebeurd en dat de overkapping van hoge kwaliteit is. Om dat zeker te weten, raden we je aan een overkapping altijd aan te schaffen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in houten overkappingen en het plaatsen ervan. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhoutbedrijf of een online houthandel, zoals WimWood. Schaf jij jouw overkapping aan bij een specialist, dan ben je verzekerd van kwaliteit, maar kun je waar nodig ook altijd om advies vragen. Zo weet je zeker dat je niet tegen problemen aan gaat lopen. Ook kun je een specialist meteen vragen de overkapping voor je te plaatsen, mocht je hier zelf niet handig genoeg voor zijn. 

De voordelen van een houten overkapping 

Een houten overkapping in je tuin heeft een hoop voordelen. Ten eerste kun je natuurlijk meer genieten van je tuin, aangezien je ook bij regen droog en overdekt buiten kunt zitten. Daarnaast creëer je met een overkapping eigenlijk extra leefruimte, een soort tuinkamer aan je huis. Vooral als je de overkapping ook nog aan de zijkanten dicht maakt. Het wordt dan een soort verlengstuk van je huis. Dit zorgt er ook voor dat jouw huis in waarde zal stijgen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Laat je de overkapping ook nog helemaal dichtmaken, bijvoorbeeld met glazen schuifpuien? Dan draagt dit ook nog bij aan de isolatiewaarde van jouw huis. Het werkt immers als een extra barrière tegen wind en kou. Ten slotte zorgt de overkapping voor extra bescherming van de gevel van je woning. Hij vangt niet alleen kou en wind op, maar ook regen, hagel en andere weersinvloeden. 

Soorten houten overkappingen

Houten overkappingen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. In de meeste gevallen worden ze gemaakt met Douglas hout, aangezien dit goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt kiezen tussen een overkapping van fijnbezaagd of glad geschaafd Douglas hout. Fijnbezaagd hout heeft een ruw oppervlak, maar minder ruw dan bij standaard bezaagd hout. Glad geschaafd hout heeft uiteraard een glad oppervlak, wat vaak zorgt voor een chique uitstraling. Dit is over het algemeen duurder dan fijnbezaagd hout, maar ziet er ook mooier uit in je tuin. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button