Badkamer

Douchewand op maat: vele mogelijkheden

Een douchewand op maat past perfect aan bij de rest van de badkamer. Je kiest zelf voor de gewenste afmetingen, het glas voor de douchewand en de bevestigingsmaterialen. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Om inspiratie op te doen hebben we een aantal van de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Douchewand afwerking

De douchewand zelf kan gemaakt worden van helder glas, mat glas of glas met een tint. Ook is het mogelijk om de douchewand af te laten werken met een kalk- en vuilwerende coating, waardoor het schoonmaken van de badkamer een eenvoudig klusje wordt. Doordat je zelf de uitstraling van de douchewand in de hand hebt, zorg je ervoor dat deze perfect past bij jouw smaak en wensen. Een douchewand op maat geeft je badkamer een luxe uitstraling. 

Douchewand tot aan het plafond

Een glazen douchewand tot aan het plafond creëert een gevoel van ruimte en zorgt tegelijkertijd voor een duidelijke, strakke afscheiding in de badkamer. Een bijkomend voordeel is dat je geen stabilisatiestang nodig hebt om de douchewand te plaatsen. Deze wordt aan het plafond en de vloer bevestigd en indien nodig ook met een kant tegen de muur. Door U-profielen te verlijmen is het doorgaans niet nodig om te boren in tegels en eventueel de vloerverwarming. 

Heb jij matzwarte kranen en een matzwarte douchekop en wil je jouw douchewand aan laten sluiten bij deze zwarte elementen? Dan is het erg mooi om te kiezen voor matzwarte U-profielen. Deze zwarte omlijsting zorgt voor een moderne uitstraling, tegen een vriendelijk prijsje. Je kunt er ook voor kiezen om een stalen zwart frame te gebruiken, maar dit is een zeer kostbare optie.

Douchewand onder schuin plafond

Heeft jouw badkamer een schuin dak maar wil je wel graag een grote inloopdouche? Dan is een douchewand op maat een uitstekende optie. Een rechte cabine is in dit geval lastig te plaatsen. Door een schuine kant aan het glas aan te brengen, kan de douchewand de lijn van het plafond goed volgen en netjes aansluiten. Het voordeel van maatwerk is dat de douchewand of douchecabine op maat precies past in jouw badkamer. Zo kan je bijvoorbeeld ook een douchewand met hoekuitsparing laten maken zodat deze precies over de koof van het toilet valt of de rand van het bad.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Je kunt zelf een douchewand plaatsen in de badkamer. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige installatie uit handen te geven. Zo hoef jij geen tijd vrij te maken en geniet je van 100% pasgarantie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button