Interieur

DIY meubel-inspiratie

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van eigen tuinmeubilair, is dit een must om te proberen. Het hebben van een bank zorgt voor meer zitplaatsen in je tuin en je kunt iedereen vertellen dat je het zelf hebt gemaakt. In dit artikel lees je een snelle manier om een houten bank zelf te bouwen. Zolang je basiskennis hebt van het gebruik van gereedschap (elektrisch of handgereedschap) komt het goed. Wees je altijd bewust van waar je handen rond een zaag zijn om letsel te voorkomen.

Stap 1: Kies de soort hout

Kies het type hout dat je wilt gebruiken (bijv. Eik, berk, ceder, populier, den). Elke soort hout heeft andere eigenschappen, zoals eikenhout is mooi uitziend hardhout, terwijl cederhout juist goed bestand tegen het weer. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kan je al je plaatmateriaal online bestellen. Je krijgt al het hout dan thuis geleverd, zodat je aan de slag kan met je DIY project.

Stap 2: Verzamel alles wat je nodig hebt

Verzamel alle benodigdheden voor de klus, zoals een slagmoersleutel, een boormachine of een handboormachine. Een handzaag, een meetlint, een potlood en een liniaal of andere rechte rand om mee af te tekenen. 

Stap 3: Begin met aftekenen

Wanneer je alles hebt verzameld wat je nodig hebt dan kan je beginnen met het maken van het ontwerp. Misschien heb je ergens een patroon die je kan volgen of heb je iemand in je omgeving die je er mee kan helpen. 

Stap 4: Alles uitzagen

Pas wanneer je het ontwerp duidelijk voor ogen hebt kan je alles gaan uitzagen wat je nodig hebt. Let goed op de afmetingen die worden weergeven, zodat je alles juist uitzaagd en niet afwijkt van het ontwerp.

Stap 5: In elkaar zetten

In de laatste stap wanneer alles is uitgezaagd kan je gaan puzzelen met alles in elkaar de zetten. Op het ontwerp worden er vaak stappen weergeven, het is aan te raden die te volgen, zodat je je eigen gemaakte bank in elkaar kan zetten.

Het aankleden van je DIY project

Wanneer je bank eindelijk klaar is, dan is het tijd om je bank aan te kleden. Een leuk zitkussen en leuke rugkussentjes. Kies de accessoires die passend zijn bij de rest van je tuin. Zorg ervoor dat je kussens en accessoires uitkiest die ook tegen ander soort weer kunnen dan zon. Je kan ook op andere manieren je tuinmeubels goed beschermen, zoals het goed verzorgen ervan. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button