Klussen

Dit zijn de voordelen van een traprenovatie

Je trap renoveren heeft veel verschillende voordelen, vooral wanneer je trap versleten is of je simpelweg toe bent aan een mooie nieuwe look die beter matcht met jouw interieur. Een traprenovatie is in dat geval een laagdrempelige en snelle manier om je trap om te toveren tot een ware blikvanger in je huis! Maar hoe gaat zo’n traprenovatie precies in zijn werk, en is jouw trap daar wel voor geschikt? En ga jij dan voor betonlook overzettreden of toch voor hout? In dit artikel zetten we de voordelen van een traprenovatie op een rijtje, leggen we uit hoe zo’n renovatie precies in zijn werk gaat en bespreken we de mogelijkheden. Na het lezen weet jij dus precies of een traprenovatie bij jouw trap past!

Nooit meer last van slijtage

Laten we met de voordelen beginnen: na een traprenovatie is je trap voortaan slijtvast en onderhoudsvriendelijk, vooral wanneer hij gedaan is met overzettreden van hoogwaardige kunststoffen. Alle slijtagesporen van je oude trap worden in een handomdraai verholpen. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat je erg lang met je nieuwe overzettreden kunt doen. Hoogwaardige kunststoffen zoals HPL, PVC en vinyl zijn goed bestand tegen slijtage. Door de naadloze afwerking van de traptreden krijgt stof en vuil daarnaast geen kans om zich in de kieren te nestelen, waardoor het schoonmaken van de trap je ook nog eens makkelijker wordt gemaakt.

Veilig en stil

Maar een traprenovatie heeft nog meer voordelen. Je kunt je oude houten trap bijvoorbeeld ook stiller en veiliger maken door middel van zo’n renovatie. Versleten traptreden worden namelijk na verloop van tijd glad, waardoor je er sneller over uitglijdt. Na een traprenovatie beschikt je trap over treden met een antislipcoating, die ervoor zorgt dat je er zelfs met zachte sokken niet snel over uit zult glijden. Zo kun je weer met een gerust hart van boven naar beneden lopen, zonder bang te zijn om te vallen. Ook kun je je trap met een renovatie stiller maken. Bij een vinyl-traprenovatie worden de overzettreden met een speciale lijm bevestigd. Die lijm blijft flexibel, waardoor de treden iets meebuigen wanneer je eroverheen loopt. Dat gaat kraken tegen.

Is een traprenovatie geschikt voor jou?

Daar kunnen we kort over zijn: ja! Elke trap is geschikt voor een traprenovatie, of je nu een open of een dichte trap hebt. Bij een echte traprenovatie-expert kunnen tegenwoordig zelfs wenteltrappen gerenoveerd worden! Overweeg je dus jouw trap te laten renoveren, neem dan snel eens contact op met een expert en ontdek de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button