Accessoires

Zo kies je de juiste deurklinken voor je nieuwe woning

Heb je een nieuwe woning en ben je druk bezig met deze inrichten en indelen zoals jij mooi vindt? Dan zijn er enorm veel zaken waar je op moet letten en waar je aan moet denken. Een van de eerste zaken waar je aan denkt is natuurlijk de kleur van de muur, maar ook bijvoorbeeld de lampen zijn van groot belang. Waar je misschien niet direct aan denkt, zijn de deurklinken. Dat is immers een detail wat je misschien makkelijk vergeet. Toch kunnen deurklinken wel echt iets toevoegen aan je interieur. In dit artikel geven we je tips over het kiezen van de juiste deurklinken.

Deurklinken moet je echt zien als de sierraden van een woning. Het valt misschien niet zo op, maar iedere ruimte heeft er behoefte aan. Er zijn zo enorm veel verschillende deurklinken, dat het behoorlijk lastig kan zijn om de juiste te kiezen voor je woning. Misschien kun je daarom wel een paar tips gebruiken.

Kleur en uitstraling

Deze eerste tip werkt nauw samen met de tweede tip die we je in dit artikel geven. De kleur en uitstraling van een deurklink is namelijk erg belangrijk. Denk na over de stijl van de deurklink, maar ook zeker over de kleur. De kleur is namelijk misschien wel hetgeen dat je het meeste gaat opmerken en die moet dan ook perfect bij de rest van de woning passen. In veel woningen zie je simpele roestvrijstalen deurklinken. Praktisch misschien, maar mooi is anders. Ga voor een kleur die bij jouw woning past en kies bijvoorbeeld voor zwarte deurklinken. Door voor een kleur die goed bij jouw woning past te kiezen, weet je zeker dat alles straks mooi bij elkaar past.

De juiste stijl

Je richt een woning vaak in in een bepaalde stijl en je wilt natuurlijk dat die stijl overal terugkomt. Zo zorg je ervoor dat de gehele woning bij elkaar past en dat alles als het ware dezelfde taal spreekt. Ook je deurklinken koop je dan dus in dezelfde stijl. Ga je voor een industriële woning, kies dan industriële deurklinken. Ben je meer van het klassieke, ga dan voor een klassieke deurklink met een stijlvolle afwerking en mooie rondingen. De stijl is, na de kleur, het eerste wat opvalt en het is dan dus fijn als de stijl van je deurklink de rest van je woning weerspiegelt. Op die manier zorg je ervoor dat echt de volledige woning in dezelfde stijl is.

Hij moet wel werken

Een deurklink moet mooi zijn, dat weten we inmiddels wel. Wat ook handig is, is dat de deurklink goed werkt. Hij moet soepel naar beneden gaan, goed is de deur passen en natuurlijk niet los zitten. Een aantal van die zaken zijn natuurlijk te verwijten aan de installatie, zo is het handig dat je de deurklink goed vastschroeft, maar het is ook belangrijk dat je een deurklink van goede kwaliteit koopt. Door een deurklink van een hoge kwaliteit te kopen, weet je zeker dat je ook echt een goede deurklink koopt en dat deze goed werkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button