Overig

Deze dingen kunnen helpen tijdens een migraine aanval

Veel mensen kampen ermee: migraine. Het is een verschijnsel dat vaak voorkomt, en zorgt ervoor dat degene die de migraineaanval heeft radeloos is en weinig meer kan doen door de heftige hoofdpijn. Zo’n aanval kan dus erg veel impact hebben op iemands leven. De ene persoon heeft er misschien maandelijks last van, de ander wekelijks of zelfs dagelijks. Als je nog niet veel ervaring hebt met migraine of je hebt al van alles geprobeerd, maar niks helpt, dan helpen de volgende tips je wellicht.

Migraine in het kort

Zoals hierboven dus genoemd, is migraine een vorm van hoofdpijn. Naast dat je aan één kant van het hoofd flink bonzende hoofdpijn hebt, heb je last van het zien van vlekken en/of lichtflitsen, suizen in je oor, het sterker waarnemen van bepaalde sensaties, misselijkheid en/of duizeligheid, tintelingen in het lichaam, ga zo maar door. Je wordt dus erg gevoelig voor bepaalde dingen als geur, licht, enzovoort. Dit is de reden dat het je vaak wordt aangeraden om tijdens een migraine aanval in een donkere kamer te gaan liggen. Zo worden deze sensaties niet te veel gestimuleerd. Symptomen kunnen naast hoofdpijn en sterkere sensaties zijn dat je gaat overgeven, erg moe bent of stemmingswisselingen hebt.

Wat te doen bij een migraineaanval

Iets wat bij veel mensen lijkt te werken, is het consumeren van cafeïne. Vaak is iets als espresso hier goed voor. Merk je dat er een migraine aanval aan zit te komen? Dan is het drinken van een kopje koffie of andere drank met cafeïne een goed idee. Ook wordt door mensen gezegd dat iets met appel goed werkt. Denk aan appelsap of appelmoes. Hoe het werkt is een raadsel, maar veel mensen hebben er baat bij om hier iets van te nemen voordat de migraineaanval begint.

Verder kan het zijn dat migraine hormonaal is. Zo komt het geregeld voor dat mensen last krijgen van migraine wanneer ze ongesteld moeten worden, of wanneer de anticonceptie pil geslikt wordt. Het stoppen met het slikken van de pil kan dus helpen, maar zeker is dit niet.

Als laatst is het slim om te onthouden dat als je een migraineaanval hebt, je deze uit zal moeten zitten en het een paar dagen rustig aan moet doen. Zorg voor zo min mogelijk prikkels, blijf lekker in bed op je koudschuim matras of je comfortabele traagschuim matras of op de bank en verlicht de hoofdpijn met pijnstillers of ijs. Zo maak je de aanval hopelijk zo dragelijk mogelijk, en wellicht jaag je de volgende migraineaanval weg met de bovenstaande tips.

Gerelateerde artikelen

Back to top button