Vloeren

De voordelen van PVC vloeren

De laatste tijd zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor PVC vloeren. Verwonderlijk is die trend niet, want PVC vloeren gaan met vele voordelen gepaard. Zelfs in fabrieken waar veel met vloeistoffen en chemicaliën gewerkt wordt, kom je deze vloeren tegen. Om maar even aan te geven hoe robuust en betrouwbaar dit materiaal is. PVC vloeren zijn helemaal in en daardoor heb je meer keuze dan ooit op dit vlak. Daarom is nu het moment om voor een PVC vloer te kiezen. Nog niet helemaal overtuigd? In deze blog zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

PVC is kras- en slijtvast

PVC staat er om bekend een stevig materiaal te zijn, en dat is niet zonder reden. PVC vloeren kunnen wel tegen een stootje. Hierbij maakt het niet uit of je bijvoorbeeld kiest voor PVC tegels of een PVC klikvloer. PVC is uitzonderlijk kras- en slijtvast. Dit is niet altijd bekend bij mensen, die denken dat andere materialen steviger zijn. Maar PVC is net zo stevig als het stevigste vinyl. Zelfs als je bijvoorbeeld per ongeluk iets uit je handen laat vallen, is de kans op schade aan de vloer gering. Dat is wel een fijne gedachte, zeker als er kleine kinderen in je woning aanwezig zijn. Je weet dat je op je vloer kunt bouwen.

PVC vloeren zijn waterbestendig

Dankzij de kras- en slijtvastheid gaan PVC vloeren lang mee. Ze behoren tot de duurzaamste soorten vloeren van dit moment. Deze duurzaamheid wordt nog eens versterkt door het feit dat vloeren van PVC waterbestendig zijn. Vocht kan dit materiaal niet op negatieve wijze aantasten. Niet voor niets is PVC hierdoor ook een geschikt materiaal voor een badkamervloer. Of stel je voor dat je in de keuken ergens mee knoeit of dat iemand een glas water laat vallen. Je PVC vloer kan dit allemaal aan. Doordat het PVC naadloos op elkaar aangesloten wordt, is je vloer bovendien vloeistofdicht. Zo wordt voorkomen dat de ondervloer aangetast kan worden. 

PVC vloeren dragen bij aan een beter woonklimaat

Je bent altijd op zoek naar manieren om je woning nog aangenamer te maken. Een perfect woonklimaat, dat is wat je zoekt. PVC vloeren kunnen hier op meerdere manieren aan bijdragen. Zo zijn PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming. Dat is een uitstekende manier om je woning beter warm te houden. Ook zijn PVC vloeren stil. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor appartementen. Je onderburen zullen hier blij mee zijn. Bovendien zal niemand meer te veel lawaai maken, zelfs de grootste stamper binnen je woning niet. Zelfs het effect van lopen op hakken wordt minder. Doordat PVC vloeren eenvoudig te onderhouden en simpel schoon te maken zijn, is je woning hygiënischer.

PVC ziet er goed uit

Het oog wil ook wat. Je kijkt bij een nieuwe vloer niet alleen naar de eigenschappen, maar ook naar hoe een materiaal er uit ziet en of dit past binnen je woning. Het goede nieuws is dat PVC vloeren er goed uit zien. Dankzij hun veelzijdigheid zijn ze universeel toepasbaar binnen diverse soorten interieurs. Van modern tot aan industrial, het kan allemaal. Er zijn veel varianten verkrijgbaar, zodat er voor ieder wat wils is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button