Accessoires

De voor- en nadelen van een cilinderslot

Elk huis heeft wel een cilinderslot om het huis te beveiligen tegen inbrekers en andere ongewenste mensen. Het is cilinderslot is om vele redenen dus enorm populair. Maar er zitten ook wat nadelen aan een cilinderslot! In dit artikel kijken we naar vier voor- en éém nadelen van een cilinderslot! Wil je ongeacht de voor- en nadelen toch een cilinderslot kopen? Een cilinderslot kopen bij deur-cilindersloten.nl is vrij gemakklijk. Ga naar de website voor een bestelling of voor meer informatie van een van de vele professionals die er voor je klaar staan!

Wat zijn de voordelen van een cilinderslot?

Het grootste voordeel van een cilinderslot is dat deze in elke deur past. Dit betekent dat hij niet alleen in de voordeur past, maar ook in de achterdeur past, het raam deur past en de schuurdeur past. Dat dit slot in iedere deur past komt doordat hij een sleutel toegang aan beide zijde, maar ook aan een zijde kan hebben. Dit is overigens ook een van de vele voordelen van cilindersloten, zijn diversiteit.

Verder is een cilinderslot enorm goed tegen inbraak. Dit komt door de inbraakbeveiliging. Meeste cilindersloten zijn namelijk door een SKG** of SKG*** keuring geweest en zijn daarom extra veilig. Het SKG keurmerk geeft aan dat een slot bestand is tegen verschillende inbraaktechnieken.

Tevens is het enorm simpel om zelf een cilinderslot te plaatsen. Hier hoef je dus geen slotenmaker voor te bellen. Bij de aankoop van een cilinderslot zit vaak een gebruiksaanwijzing en een stappenplan hoe deze op de juiste manier geïnstalleerd kan worden. Wanneer je alleen je cilinder wilt vervangen kan dat ook! Hiervoor kan je alleen het cilinder deel van het slot aanschaffen, zodat je alleen dit deel van het slot vervangt. Ideaal als je de sloten van de deuren wilt vervangen.

Wat zijn de nadelen van een cilinderslot?

Een nadeel van een cilinderslot is dat deze zonder SKG keurmerk niet geheel veilig is. Zonder het keurmerk is je huis of zijn je spullen minder veilig tegen inbraak technieken. Zorg er daarom altijd voor dat je cilinderslot een SKG keurmerk heeft.

Hoe een inbreker gemakkelijk een cilinderslot van lage kwaliteit opent doet hij simpel met een schroef of spijker. Deze slaat hij het slot in totdat deze vast zit. Hierna kan de gehele cilinder uit het slot gehaald worden via de schroef en spijker en zal niks meer beveiligd zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button