InterieurWoontrends

De leukste interieurtrends van dit moment

Als je een langere tijd in een huis woont, kan het interieur gaan vervelen. In dit geval kun je de keuze maken om je interieur te gaan veranderen. Door bijvoorbeeld alle meubels een andere plaats te geven, zorg je ervoor dat je hele interieur een totaal nieuw aanzicht krijgt. Daarnaast kan het ook leuk zijn om bepaalde onderdelen te vervangen of te veranderen. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe gordijnen met gordijnroedes om je interieur een nieuwe uitstraling te geven.

Ruwe materialen in het interieur

In een interieur kan er veel veranderen in een jaar. Op dit moment zien we steeds meer ruwe materialen in een interieur opgenomen worden. Deze ruwe materialen zijn voornamelijk staal, steen en hout. Dit komt doordat de industriële woonstijl steeds populairder aan het worden is. In deze trend zien we ook de donkere kleuren steeds meer naar boven komen. De interieurstijl kenmerkt zich door de ruwe materialen en de donkere kleuren. Je ziet bijvoorbeeld donker houten tafels met een frame van metaal. De verwachting is dat deze interieur trend de komende jaren nog lang te zien is in Nederland.

Maak het knus in huis

Naast de ruwe materialen die veel in huizen gebruikt worden, betekent het niet dat het niet knus hoeft te zijn in huis. We zien dan ook steeds vaker dat Nederlanders de woonkamers vullen met leuke accessoires om de sfeer te verbeteren. Deze worden vervolgens leuk gecombineerd met kleurrijke gordijnen aan gordijnroedes om de stijl helemaal af te maken. Ook worden de muren steeds vaker behangen met foto’s of een leuk behang. Dit alles zorgt voor een zeer knusse uitstraling van de woning. Deze trend zien we steeds vaker terugkomen!

Een geheel maken van het interieur

Een andere trend die we steeds vaker terug zien komen, is dat het hele interieur een groot geheel wordt. Waar er vroeger nog verschillende kamers werden ingericht met bijvoorbeeld andere kleuren of andere soorten materialen, zien we nu steeds meer een eenheid terugkomen. Dit zien we onder andere aan de woonkamer en de keuken. Deze worden namelijk steeds vaker met elkaar gecombineerd. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor het gebruik van dezelfde kleuren. Als we bijvoorbeeld een industrieel interieur zien, worden de zwarte lijnen van de eetkamer doorgezet in de keuken. Ook worden er steeds meer industriële hanglampen door het hele interieur gehangen, in plaats van enkel boven de eettafel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button