Badkamer

De industriele badkamertrend in 2022

Al een grote favoriet in interieurdesign in het jaar 2021, zal de populariteit voor de industriële stijl in 2022 alleen maar toenemen. Een industriële stijl kan je in elke kamer van jouw huis toepassen, en dus zeker ook op de badkamer. 

De industriële badkamer heeft karakter, er wordt gespeeld met materialen en accessoires. In deze blog gaan we jou voorzien van de juiste tips voor om deze stijl in huis te halen.

Kies industriële meubels

Meubels zijn een van de pijlers van de industriële badkamer . Het badkamermeubel kondigt meteen de toon van deze stijl aan: kies voor een zwarte metalen badkamerkasten of een vintage oude badkamerkast, maar ook voor wastafelbladen die hout en de kleur zwart combineren.

Solid Surface badkamerproducten zijn bijzonder geschikt voor deze stijl. De combinatie hout/metaal is een winnende combinatie in de industriële badkamer.

Grondstoffen met karakter

De industriële stijl brengt de ruwe materialen naar voren. Combineer je badkuip, je douchecabine of je  wastafel dus met ruwe materialen die in hun oorspronkelijke staat zijn gebleven: een houten vloerbedekking van het type keramisch parket , zichtbare leidingen om het uiterlijk van metaal te behouden, een deel van de muur te tonen of zelfs een betonnen vloer. Combineer met al deze materialen een wit vrijstaand bad  of een douche, die volledig tot zijn recht komt door de harmonie van contrasten.

Ruwe kleuren

Net als materialen houdt de industriële badkamer van ruwe kleuren! Ga voor donkere tinten om een ​​mooi wit bad of een verchroomde messing badkamerkraan.

Kies kleuren die aan leer doen denken, zoals bruin, koper en antraciet. Om het licht in je badkamer wakker te maken , combineer je deze donkere tinten met een prachtig puur wit, dat je terugvindt in tegels , in badkuipen , wastafels of douchebakken.

Tegels in industriële stijl

Voor een succesvolle industriële badkamer zijn tegels  een van de decoratiecodes die niet licht opgevat moet worden. De metrotegel is ongetwijfeld de ster van deze trendy stijl. Op zichzelf zet het de “industriële” toon in elke badkamer en associeert het met hout en de kleur zwart. Kies je  metrotegel volgens de regels van de kunst: kies voor het originele wit! Tegelijkertijd past de gedessineerde cementtegel ook heel goed bij de industriële stijl in de badkamer.

Industriële accessoires

Industriële badkamer kranen zijn meestal gemaakt van messing of RVS. De kranen zijn voorzien van een mat metale afwerking en sluiten hierdoor extreem goed aan bij de rest van het interieur.
Er zijn verschillende kleuren die wij vaak terug zien bij de industriële stijl. De meest voorkomende kleuren zijn: RVS, gun metal brons en goud.

Kranen zijn natuurlijk niet de enige accessoires die je kan toevoegen in jouw badkamer. Je kan ook kijken naar toilet accessoires setjes, handdoek accessoires en zelfs douche accessoires. Al deze producten zijn verkrijgbaar in een industriële stijl. Kijk goed na de afwerking en de kleur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button