Vloeren

De beste garagevloeren

Story Highlights
  • Veel meer mogelijk dan alleen maar ruw beton
  • Kies voor PVC in tegels of banen
  • De ijzersterke epoxyvloer

Niet zelden worden garagevloeren gewoon kaal opgeleverd, zeker als je een nieuwbouwhuis betrekt. Het ruwe beton oogt sterk, maar wist je wel dat dit in de praktijk zeker niet het geval is? Ruw beton scheurt snel en loopt snel schade op. Vloeistoffen trekken bovendien gemakkelijk in ruw beton en mede daardoor houd je de vloer allesbehalve gemakkelijk schoon. Als je intensief gebruik maakt van de garage, dan is de vloer al heel snel en vuil en gewoon lelijk. Dan zijn er betere opties. En die stellen we hier aan je voor.

Vloeistof en water afstotende eigenschappen

De eerste mogelijkheid die we je willen geven is die van betonvloercoating, of betonverf. Op zeer praktische en goedkope wijze kun je zo de garagevloer opknappen. Het aan te brengen materiaal bestaat uit verschillende harsen. Na de uitharding is de coating bovendien in staat scheuren in beton te overbruggen. Wat uiteindelijk resteert, is een zeer slijtvaste garagevloer, die ook al zeer duurzaam genoemd mag worden. De vloer die er nu ligt is zowel vloeistof- als waterafstotend en bepaalde soorten coating kunnen er zelfs voor zorgen dat de vloer bestand is tegen chemicaliën, benzine en olie.

De uitstekende geluiddemping van PVC

Heb je wel eens aan het plaatsen van PVC gedacht? Heel veel andere mensen deden dat wel al, want PVC is bezig aan een indrukwekkende opmars. PVC is in tal van verschillende kleuren beschikbaar, zoals je ook kunt kiezen uit verschillende structuren en patronen. PVC geldt als hét perfecte alternatief voor laminaat en zeker hout. Het moderne PVC is dan ook amper nog te onderscheiden van hout. PVC heeft positieve eigenschappen die ook in de garage goed van pas komen. Zo is PVC prima bestand tegen vocht en is de vloer zo goed als onderhoudsvrij. Je kunt PVC in banen kopen maar ook kiezen voor PVC tegels en planken. Tegels hebben als voordeel dat je ze gemakkelijk zelf kunt leggen. Nog een groot voordeel van PVC als garagevloer is de uitstekende geluiddemping.

De talloze voordelen van een prachtige epoxyvloer

Stel je heel hoge eisen aan de garagevloer? Moet die écht tegen een stootje kunnen? En moet de vloer behalve de genoemde eigenschappen ook nog een lust voor het oog zijn? Kies dan voor een epoxyvloer. Deze gietvloer is bestand tegen extreme belasting, ongeacht wat je ook doet op de garagevloer. De vloer is gewoon door de stofzuiger te gebruiken gemakkelijk schoon te houden, net zoals je door te dweilen de vloer weer prima schoon kunt krijgen. Ook een epoxyvloer heb je anno 2021 in allerlei verschillende kleuren. Je kunt dus precies die vloer kiezen die aansluit bij jouw specifieke wensen. Je kunt met deze stijlvolle vloer ook gemakkelijk de garage ombouwen tot bijvoorbeeld een atelier. Epoxy is zeer veelzijdig en er is niets wat op deze vloer niet kan.

Er is veel meer mogelijk dan alleen maar ruw beton

Zo zie je maar, er is heel erg veel meer mogelijk dan alleen ruw beton. We hebben je de drie beste garagevloeren genoemd. Kies afhankelijk van jouw gebruik en jouw wensen voor de vloer die daar het best bij aansluit. Ruw beton is veel te kwetsbaar. De vloer is snel stuk en ziet er al heel snel uit alsof ie al een leven achter de rug heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button