Badkamer

De badkamer inrichten: deze spullen heb je nodig

Net zoals vele anderen droom jij misschien wel van een nieuwe badkamer. De keuken en de badkamer zijn twee ruimtes die veel mensen graag volledig opnieuw willen inrichten. De vraag is: waar begin je? Het antwoord is simpel: bij het lezen van dit artikel! Hier vertellen we je namelijk precies wat je allemaal nodig hebt om jouw badkamer compleet in te richten.

Een lege badkamer, en dan?

Zijn de sloophamers opgepakt en alle tegels en oude kastjes tot pulp geslagen? Dan kun je beginnen met een lege badkamer inrichten. Uiteraard moet alles er eerst uit zijn, van het bad tot aan het sanitair zodat je met een schone lei kunt beginnen. Wat natuurlijk erg belangrijk is voor de inrichting van jouw badkamer zijn tegels. De kleur van de tegels bepaalt voor een groot deel hoe ruimtelijk een badkamer aanvoelt. Heb je hiervoor een keuze gemaakt, dan kun je badkamermeubels kopen. 

Douchecabine, ligbad, wastafel, kastruimte en verlichting

Wil je een losse douchecabine, dan kun je bijvoorbeeld een douchewand kopen. Deze zijn handig als je bijvoorbeeld een inloopdouche wilt maken. Heb je genoeg ruimte voor een ligbad, dan kun je hiervoor ook verschillende opties overwegen. Je hebt losstaande baden en inbouwbaden, elk met hun eigen voor- en nadelen. Een wastafel is ook onontbeerlijk, net zoals kastruimte om je handdoeken, shampoo’s en tandpasta in op te bergen. Denk bij het aanschaffen van badkamerkastjes ook aan de toekomst. Moet je in de toekomst extra ruimte hebben, omdat je denkt aan gezinsuitbreiding? Pas jouw kastruimte dan hierop aan. Niemand wil overigens graag op de tast al zijn of haar spullen vinden, dus verlichting is ook belangrijk voor de badkamer. Veel mensen denken alleen aan een plafondlamp of inbouwspotjes, maar het kan bijvoorbeeld ook handig zijn om extra verlichting boven je wastafel te hebben (al dan niet ingebouwd), zodat je dichtbij de spiegel ook voldoende licht hebt. 

De ‘finishing touch’: decoratie en handdoeken

Ben je klaar met grote badkamermeubels kopen, dan is het tijd voor de ‘finishing touch’. Een badkamer maak je pas echt af met mooie decoratie en hier en daar wat leuke zeepjes om de badkamer helemaal klaar voor gebruik te maken. Je kunt bijvoorbeeld een paar badkamerplanten toevoegen in sfeervolle potten, of een mooie tray maken waarop je jouw parfums, shampoo’s en zeepjes op uitstalt. Veel mannen vinden decoratie echter niet iets waar ze al te veel tijd aan willen besteden. Je kunt in dat geval ook kiezen voor weinig decoratie en een grote statement spiegel in de badkamer ophangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button