Interieur

Bank, stoel of fauteuil; dat zit wel goed!

De helft van ons leven brengen we zittend door! Geen wonder dat er zo’n ruime keus aan zitmeubelen de showrooms van de woonwinkels opluistert; in iedere woonkamer zijn wel meerdere zitplekken te vinden. Met ieder vaak hun eigen kenmerken en specifieke kwaliteiten; wij sommen ze graag nog eens voor u op!

Banken

Het kopen van een bank is vaak een aanzienlijke investering, daarom is het verstandig goed over je keuze na te denken. Keuze is er te over; van loungebanken en hoekbanken tot sofa’s en slaapbanken. En van 2-zits tot 4-zitsbanken. Populair zijn de elementbanken, ook wel het modulair systeem. Daarmee kan je continu variëren en daardoor de sfeer en opstelling in je kamer gemakkelijk veranderen. Doordat de bank zo’n populair meubel is, zijn er creaties in alle interieurstijlen verkrijgbaar. Tip; stem het materiaalsoort af op jouw situatie! Met kleine kinderen en huisdieren is een stevig materiaal dat eenvoudig schoon te maken is zeer verstandig. 

Fauteuils

De fauteuil wordt ook wel de leunstoel genoemd of luie stoel. En daarmee komen we direct bij het karakter; comfort. Door de jaren heen is een duidelijke trend waarneembaar in de uitstraling van de fauteuil, die steeds meer een design karakter heeft gekregen. En dat varieert van strak of rond tot een felle of neutrale kleur. Zeer belangrijk was en is de factor ‘lekker zitten’, waar nog eens een schep bovenop werd gedaan met de relaxfauteuil.

Relaxfauteuils

Nieuwe ster aan het firmament der zitmeubelen is de relaxfauteuil. Natuurlijk met de kenmerken van de standaard fauteuil, alleen dan met extra functies voor nog meer zitgenot. Denk daarbij aan een voetensteun, rugleuning, hoofdsteun, stoelverwarming of de speciale sta-op-functie. Vroeger veelal voorkomend bij opa of oma thuis, in de huidige 24-uureconomie een welkome aanvulling voor ieder interieur … met name omdat het uiterlijk van relaxfauteuils met zijn tijd is mee gegaan. Ooit oubollig, tegenwoordig met modellen voor ieder interieur!

(Eetkamer)stoelen

In al dat comfort zouden we bijna de ‘gewone’ stoel vergeten, tegenwoordig het meeste in de eetkamer terug te vinden. Naast comfortabele zit zijn er ook enorm veel stijlvolle uitvoeringen die je woonkamer echt verrijken! Want ook ontbijten, dineren, borrelen of gezellig samenzijn doe je bij voorkeur op een stoel die lekker zit én er mooi uitziet. Armleuningen kunnen extra comfort bieden en zorgen ervoor dat je nek en schouders extra kunnen rusten. En ook hier geldt; er zijn stoelen verkrijgbaar passend bij iedere woonstijl en van een keur aan materialen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button