Klussen

DIY: vul je gereedschapsgordel met handige essentials!

Sinds corona is het maken van eigen meubels, het repareren van de auto en zelfs het aankopen van volledige klushuizen ontzettend in trek; het werd toch een soort hobby van de mens om op zaterdagmiddag de garage in te duiken, vooral gezien niks anders mogelijk was gedurende de COVID-pandemie. En sommige Bob de Bouwers zagen zelfs het licht; klussen is hartstikke leuk én de ‘’corona-hobby’’ bleek al snel een hobby die niet meer weg te denken valt. Om snel amateuristisch af te zijn, schaffen veel klussers een gereedschapsgordel aan. Werkt ontzettend handig; je musthaves gereedschap binnen handbereik en klussen maar!  Maar wat zijn nou dé essentials om in jouw gereedschapsgordel te stoppen? Lees snel met ons mee voor een aantal handige tips! 

Standaarduitrusting! 

Bij het vullen van jouw gloednieuwe of misschien wel marktplaats-tweedehandse gereedschapsgordel (maakt niets uit; als het maar werkt!), is het uiteraard van belang dat je deze volstopt met basisgereedschap artikelen! Hierbij kan je denken aan een rolmaat, een hamer, een schroevendraaier (zowel plat als kruiskop), een tang en een setje met inbussleutels. Daarnaast is het altijd handig om een zaklamp bij de hand te hebben, en kan een potlood (en eventueel zelfs notitieboekje) ook goed van pas komen. En niet te vergeten: een goed paar klushandschoenen natuurlijk! 

Tip: voor het aanschaffen van geschikt gereedschap, kan je goed terecht bij Visser & Visser! Zij hebben alles voor meten, bouwen en bebakenen! 

Match jouw gordel bij de klus

Naast het vullen van jouw standaard klus uitrusting, kan het natuurlijk zijn dat de klus die je van plan bent te klaren om nog veel meer gereedschap vraagt. Ga daarom van tevoren goed na welke gereedschappen je precies nodig hebt om het klussen op poten te zetten; schrijf het desnoods op! Zo is het voor het vervangen van lampen bijvoorbeeld verstandig om een elektriciteitsmeter in de gordel te stoppen; voor het in elkaar zetten van meubels komen schroeven natuurlijk goed van pas!  

Houd jouw gordel goed opgeruimd

Wij – en een hele hoop andere klussers – zweren erbij; zorg ervoor dat je na een dagje klussen jouw gereedschapsgordel grondig opruimt en eventueel zelfs schoonmaakt. Niks zo vervelend dan wanneer jouw gereedschap onder het zaagsel zit, of dat er allemaal losse (snoep?) papiertjes in jouw gordel zitten de volgende keer dat je begint met klussen. Of sterker nog; een stukje fruit die niet meer zo fris is las het weekend ervoor… Zorg er dus altijd voor dat jouw gordel hygiënisch, opgeruimd en schoon is; maakt jouw klus een stuk leuker! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button