Slaapkamer

4 redenen om te kiezen voor een Boxspring!

Boxsprings zijn razend populair: steeds meer mensen kiezen voor een boxspring en zweren de lattenbodem voor altijd af. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk en wat maakt dit bed nou zo’n goede keuze? En past een boxspring dan ook bij jou? Hier alle redenen om te kiezen voor een boxspring.

Wat is een boxspring?

Allereerst een belangrijke vraag: wat is nou precies een boxspring? Dat hebben we de mensen van Meubelboer gevraagd, specialisten in boxsprings! Een boxspring betekent letterlijk een doos met veren. Een boxspring-combinatie, zoals een boxspring bed officieel heet, is dan deze doos met daar bovenop een matras. Het matras rust dus op een bodem van veren in plaats van op een lattenbodem. Eventueel kan het bed ook nog uitgerust worden met een hoofd- of voetenbord en een topper voor extra comfort. 

Reden 1: Optimaal comfort

Een goede nachtrust is essentieel om overdag zo goed mogelijk in je vel te zitten en te functioneren. Hiervoor is het belangrijk om te kiezen voor een bed met maximaal comfort. De combinatie van het matras en de binnenvering maakt een boxspring hierin een uitblinker. Door de extra ondersteuning lig je comfortabel en slaap je als een roos. Veel mensen vinden het ook fijn dat het matras in een boxspring hoger ligt, waardoor het bed een hogere in- en uitstap heeft dan de meeste bedden met een lattenbodem. 

Reden 2: Een luxe uitstraling

De meeste mensen herkennen een boxspring van het verblijven in luxe hotelkamers. Een boxspring geeft dan ook een meteen een chique uitstraling aan je slaapkamer. Zo waan je je elke avond op vakantie in je eigen hotel. Bang dat al deze luxe met een prijskaartje komt? Tegenwoordig zijn er heel veel goedkope boxsprings van hoge kwaliteit! 

Reden 3: Voor iedereen een eigen boxspring

Jouw slaapkamer is speciaal: hij is ingericht als jouw perfecte plekje om te slapen en te ontspannen. Gelukkig past bij iedere stijl en iedere kamer wel een boxspring. Ze zijn er namelijk in alle kleuren, maten en stijlen. Pas jouw boxspring dus aan naar jouw wensen om jouw ultieme slaapkamer in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een boxspring met opbergruimte om kastruimte in je kamer te besparen. Of ga voor een elektrische boxspring, deze kan met een handbediening in hoogte versteld worden. Benieuwd naar wat zoal goede boxsprings zijn? Bekijk dan deze beddentest

Reden 4: Een duurzaam bed

Een boxspring is het bed met de aller langste levensduur en is dus een duurzame keuze. Dit komt omdat de vering in een boxspring heel sterk is en het gewicht gelijkmatig verdeelt. Hierdoor is een boxspring vaak steviger dan een bed met een lattenbodem. Ook de matrassen van boxsprings zijn vaak van hogere kwaliteit waardoor ze langer meegaan. Met een boxspring kies je dus voor een bed van goede kwaliteit waar je heel lang plezier van zult hebben!

Gerelateerde artikelen

Back to top button