Klussen

3 tips wanneer je buiten gaat schilderen

Nu het najaar weer zijn intrede doet, ben je wellicht al druk bezig om jouw huis winterproof te maken. Vergeet hierbij ook zeker het buitenschilderwerk niet. Wanneer het schilderwerk nu al van slechte kwaliteit is, kan de winter dit nog verder beïnvloeden. Met alle gevolgen van dien. Bovendien is er nu nog geen vorst in de nacht, wat betekent dat er nog prima geschilderd kan worden. Hoog tijd om hier dus zo spoedig mogelijk mee aan de slag te gaan. Maar waar moet je op letten? In deze blog vind je een aantal handige tips voor wanneer je buiten gaat schilderen. 

Begin natuurlijk altijd met het kiezen van de juiste verf. Vooral bij belangrijk schilderwerk bevelen wij A-merken, zoals Wijzonol, aan. Deze merken beschikken doorgaans over verschillende lijnen, waardoor ze zowel voor verf voor binnen als buiten aanbieden. Buitenverf is speciaal ontwikkeld om tegen de verschillende invloeden van het weer bestand te zijn. Hierdoor zal zij haar kleur en kwaliteit jaren behouden. Zodra je de juiste verf hebt bemachtigd, is het tijd om aan de slag te gaan. Hieronder volgen 3 tips om je op weg te helpen. 

1. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten 


Allereerst is het belangrijk om de weersvoorspelling goed in de gaten te houden. In het najaar kan het nog twintig graden zijn, maar het kan ook al een beetje vriezen. Bovendien kan het ook ontzettend snel omslaan. Bedenk daarom van tevoren alvast hoeveel tijd de verfklus in beslag zal gaan nemen. Plan vervolgens de klus pas in als je zeker weet dat je enkele dagen van droog en goed weer kunt genieten. 

Ideale omstandigheden voor schilderen buitenshuis zijn bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden, droge weersomstandigheden en weinig zon of regen. Een bewolkte dag met 18 graden zou dus prima zijn. 

2. Huur een steiger 

Wil je schilderwerk op hoogte doen? Dan is het goed om ook al over een aantal benodigdheden na te denken. Het is gevaarlijk om zelf constructies te maken om zo op hoogte te kunnen werken. Ga ook zeker niet op het dak staan met een onstabiele ladder om het risico op vallen te verkleinen. Valpartijen op hoogte komen verreweg het vaakst voor. Zeker in en om het huis. Wees er zeker van dat dit jou niet zal gebeuren en huur veilige hulpmiddelen om de klus te klaren. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een steiger. 

2. Huur een steiger 

3. Plak alles netjes af 

Wijzonol muurverf? Check! Steiger? Check! Verfmaterialen? Check! De juiste weersomstandigheden? Ja! Dan is het tijd om écht aan de slag te gaan. 

Vergeet voordat je gaat schilderen echter niet om ook nog even alles netjes af te plakken. Je moet er immers niet aan denken dat je per ongeluk met je verfkwast uitschiet. Dat geeft alleen maar onnodig extra werk. Het kost misschien in het begin wat extra tijd, maar het levert uiteindelijk ook wel weer heel veel op. Neem die tijd dan ook om nog heel even af te plakken, zodat je straks sneller te werk kunt gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button