InterieurWoonkamerWoontrends

De belangrijkste voordelen van een hoekbank


Ben je aan het rondneuzen voor een nieuwe bank? Waarschijnlijk heb je Pinterest al honderd keer gecheckt en genoeg inspiratie opgedaan, maar nu moet je nog wel een bank kopen die past bij jouw stijl, ruimte en ook nog binnen jouw budget. Keuzes, keuzes, keuzes. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg in jouw zoektocht naar de perfecte hoekbank grijs, tweezitter of driezitsbank. Lees snel verder!

1. Comfort 

Het is een understatement dat een bank super comfortabel moet zitten (en liggen). Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken, als je keuze valt op een hoekbank. Toegegeven, een rechte bank kan ook voldoende comfort bieden, maar onderuit liggen doe je toch het liefst op een hoekbank. Het enige wat nu nog ontbreekt is een dekentje, een goed glas wijn en een goede serie om te bingewatchen. 

2. Genoeg zitplekken 

Over bingewatchen gesproken: dat doe je natuurlijk het liefst met fijn gezelschap. Komt dat even goed uit, want een hoekbank neemt weliswaar wat meer ruimte in, maar het creëert ook meer dan genoeg zitplekken. Denk nu niet dat een hoekbank alleen is weggelegd voor mensen die de beschikking hebben over een grote woonkamer, want dat is klinklare onzin. Er zijn ook compacte hoekbanken die zich perfect lenen voor een kleinere kamer.

2. Genoeg zitplekken 

3. Meer rust in je woonkamer 

Dat is ook direct een mooi bruggetje naar het derde voordeel van een hoekbank. Een hoekbank oogt namelijk een stuk ruimtelijker en luchtiger dan twee losse banken, zowel in een grote als kleine ruimte. Je geeft een minder zware lading aan de ruimte, echter moeten we daar wel een kleine kanttekening bij plaatsen. Dit is namelijk wel afhankelijk van de kleur(en), het design en de afmetingen van de bank. Wil je de ruimte zo ruimtelijk mogen laten ogen? Kies dan voor een bankstel in een lichte kleur. Succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button