Overig

3 tips om te stijgen in Google

Wil jij met jouw website stijgen in Google? Dan zijn er meerdere dingen waar je op moet letten. Het proces dat je gebruikt om hoger in Google te komen, heet SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. SEO heeft verschillende onderdelen die zij hoog hebben staan. In deze blog leggen we er hier drie van uit. Door hier rekening mee te houden, zal jouw website hoger in Google komen te staan. Lees dus snel verder!

1. De juiste teksten

De teksten op jouw website zullen relevant zijn aan jouw product, maar zijn mogelijk nog niet helemaal opgebouwd op de wijze die Google hanteert. Google legt namelijk de nadruk op het juiste woordgebruik. De woorden die zij terug willen zien, zijn de zoektermen van jouw klanten: zoektermen die relevant zijn aan jouw product. Door middel van een onderzoek kun je bepalen wat deze zoektermen zijn. Zodra je jouw zoektermen weet, zorg je er voor dat het een bepaald aantal keer terugkomt op jouw webpagina, zodat Google de term herkent en hoger in de zoekresultaten neerzet. 

 Google hecht veel waarde aan de juiste links op je website. Hierbij moet je nadenken over interne links, nar andere pagina’s op je website. Door een duidelijke structuur in deze links aan te brengen, zal Google je website als beter beoordelen, omdat je het voor de bezoeker van je website makkelijk maakt om van A naar B te gaan. Zorg ervoor dat je links plaatst naar categoriepagina’s, of juist naar specifieke takken van je categoriepagina. De link kan het best wel relevant zijn aan je huidige pagina, al is af en toe een link naar een andere pagina ook niet verkeerd.

3.Gebruiksvriendelijkheid

Eigenlijk zijn de juiste links ook onderdeel van de gebruiksvriendelijkheid, maar er zijn hier ook meerdere onderdelen in aan te brengen. Het belangrijkste onderdeel van je gebruiksvriendelijkheid is de snelheid van je website. Als Google merkt dat deze niet hoog ligt, zullen ze je website lager ranken, omdat ze hun gebruikers een zo fijn mogelijke ervaring willen geven. Een ander onderdeel is dat je website voor iedereen toegankelijk moet zijn. Aangezien een groot deel van het online verkeer tegenwoordig via een mobiel is, hecht Google ook veel waarde aan een mobielvriendelijke versie van je website. 

Traffic Today

Het is lastig om al deze onderdelen precies op de juiste manier aan te pakken. Traffic Today is een online marketing bureau dat jou hier graag bij helpt. Zij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou te laten stijgen in Google. Ben jij benieuwd hoe ze dit doen? Je leest het op hun website!

Gerelateerde artikelen

Back to top button