Klussen

3 tips om een goede schilder te vinden

Is jouw huis van binnen of van buiten weer eens aan een schilderbeurt toe? In dit seizoen zijn schilders natuurlijk weer volop binnen aan het schilderen, maar in sommige gevallen is het ook verstandig om nu al een schilder te vragen voor volgend voorjaar als je buiten wil laten schilderen. De meeste schilders hebben het in dat seizoen namelijk erg druk en zitten al redelijk vol vanaf het begin van het jaar. Of je dus binnen of buiten wil laten schilderen maakt niet zoveel uit, het is verstandig om op tijd een schilder te benaderen. In dit artikel geven we je 3 tips om een goede schilder bij jou in de buurt te vinden!

1. Zoek online of via een branchevereniging 

De eerste stap als je op zoek bent naar een schilder is vaak om online te gaan zoeken. Het liefst heb je natuurlijk een schilder die uit de buurt komt, dus als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont, zoek je waarschijnlijk naar ‘schilder Amsterdam’. Je kunt er ook voor kiezen om via een branchevereniging naar een goede schilder te zoeken. Het voordeel hiervan is dat schilders die hierbij aangesloten zijn vaak moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden en standaard kwaliteitseisen. Ook binnen een branchevereniging kun je vaak op woonplaats zoeken. Een voorbeeld van een branchevereniging waar veel schilders bij aangesloten zitten is OnderhoudNLgarantie. 

2. Prijzen en offertes vergelijken 

Als je een aantal schilders hebt gevonden die bij jou in de buurt zitten en waar je een goed gevoel bij hebt, kun je meerdere offertes opvragen voor jouw klus. Zo kun je op je gemak de prijzen van de schilders met elkaar vergelijken en afwegen wat de beste keuze is. Dat betekent natuurlijk niet altijd dat je voor de goedkoopste optie moet gaan zonder verder na te denken. De prijs zegt immers vaak iets over de kwaliteit van het werk. Daarnaast zullen sommige schilders vaste prijzen voorstellen en andere schilders een basisprijs plus een uurtarief. Misschien kun je ongeveer inschatten hoe lang een schilder bezig zal zijn met jouw klus, maar de kans bestaat uiteraard altijd dat het uitloopt. Het is dus goed om hier ook rekening mee te houden als je de prijzen met elkaar vergelijkt!

3. Zorg dat je duidelijke afspraken maakt 

Ten slotte is het belangrijk dat je merkt dat je duidelijke afspraken kunt maken met een schilder of een bedrijf. Spreek het liefst een vast bedrag af voor de hele klus, zodat de schilder niet kan sjoemelen met het aantal uur en zet alle afspraken die je samen maakt op papier. Betaal het bedrag nooit vooraf, want hier zitten nogal wat risico’s aan. Sommige schilders vragen wel een aanbetaling, maar het is niet gebruikelijk dat er een volledige betaling vooraf wordt geëist. Zo heb je in ieder geval nog iets achter de hand, mochten er tijdens de klus problemen naar voren komen of mocht het werk niet goed gedaan zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button