Tuin

Tuin bemesten: hoe pak je dat aan? 


Een gezonde bodem is van essentieel belang om een tuin mooi te houden. Door de juiste basis te leggen, zorg je ervoor dat de tuin mooier in bloei komt te staan en je hier optimaal van kunt genieten. Een gezonde bodem ontstaat echter niet zomaar. Je moet hier zelf de nodige voedingsstoffen aan toevoegen om het gezond te houden. De tuin bemesten is daarom geen overbodige luxe. Maar hoe pak je dit aan? Wanneer bemest je de tuin? Welke producten gebruik je hiervoor? In dit artikel vind je alles wat je moet weten. 

Welke mest kopen voor de tuin? 


Goede bemesting is dus erg belangrijk om de bodem gezond te houden. Hierdoor kunnen planten en bloemen beter groeien. Maar welke mest koop je? Er zijn enorm veel verschillende soorten verkrijgbaar. DCM meststoffen hebben meestal de voorkeur. Deze mestsoort kan voor heel veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Zowel voor het bemesten van gewassen als planten of zelfs voor het gazon. Dcm meststoffen kopen doe je eenvoudig in een online tuinwinkel. Aanbevolen wordt om de tuin minimaal twee tot drie keer per jaar te bemesten. 

Waarom de tuin bemesten? 


Maar waarom zou je extra geld en tijd investeren in het bemesten van je tuin? Heel simpel. Mensen eten om gezond te blijven en energie te houden. Dat geldt ook voor planten en bloemen. Zij halen energie uit de grond waarin zij leven. Hun wortels nemen de voedingsstoffen op de grond om te kunnen overleven. Als de bodem onvoldoende voedingsstoffen bevat, kunnen zij niet groeien en zullen ze uiteindelijk zelfs sterven. In andere woorden: als je over een bloeiende en gezonde tuin wil beschikken, dan zal je extra aandacht aan de bodem moeten besteden. Dat is de reden waarom we bemesten. 

Wanneer bemest ik de tuin? 

Aanbevolen wordt om de tuin circa drie keer per jaar te bemesten. Hierbij kun je de seizoenen als leidraad gebruiken. Bemest een keer in het voorjaar, de zomer en het najaar. Op die manier blijft de bodem het hele jaar door in optimale conditie. Het kan ook per plant verschillen wanneer je het beste kunt bemesten. Houd daarom ook het bloeiseizoen goed in de gaten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende plekken in de tuin op andere momenten te bemesten. Dit is geheel afhankelijk van de planten die je hier hebt staan. 

Haal goed tuingereedschap in huis 

Het bemesten van de tuin hoeft niet al te veel tijd in beslag te nemen. Zeker niet als je over het juiste gereedschap (en uiteraard meststoffen) beschikt. Daarom is het goed om rond te neuzen in een tuinwinkel en op zoek te gaan naar de juiste producten. Is dit de eerste keer dat je over een tuin beschikt en heb je nog helemaal niets in huis? Leg dan in elk geval een goede basis aan met producten die zeker niet mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een snoeischaar, bezem, meststoffen, potgrond en ga zo maar door. Vraag eventueel om advies als je niet precies weet wat je nodig hebt. Al doende leert men.

Gerelateerde artikelen

Back to top button