Interieur

Zo blijft je eettafel langer mooi

Een eettafel is vaak een vrij prominent onderdeel van ons interieur. Eentje die flink in het oog springt, en vaak op een goed zichtbare plek in je woning staat. Daarom kies je hem met zorg uit, je wilt tenslotte dat hij goed bij de andere meubels past en precies naar je smaak is. Staat hij eenmaal in je huis, dan kan het ook geen kwaad om er een beetje voorzichtig mee om te gaan. Natuurlijk, een eettafel is er vooral om te gebruiken. Doe je dat echter op een niet al te handige manier, dan laat dat zo zijn sporen na, en dat is zonde.

Gebruik hem waar hij voor bedoeld is

Een eettafel die gebruik je om? Precies: om aan te eten. In een ideale wereld, althans. In de praktijk gebruiken we die handige grote tafel ook voor allerlei andere doeleinden. We werken eraan, omdat we nu eenmaal geen andere thuiswerkplek hebben. Onze kinderen kleuren en knutselen eraan. Zelf zitten we er ook nog wel eens met hobby-doeleinden, zeker als er een goede lamp en een vlak werkblad bij nodig is. Oh, en we gooien er ook graag allerhande spullen die we even nergens anders kwijt kunnen op neer.

De beste manier om je tafel mooi te houden, is door dit allemaal niet te doen. Door er alleen aan te eten, zoals de naam het ook zegt. Toch valt het niet altijd te vermijden dat je de tafel ook voor andere doeleinden nodig hebt. Hem dan een beetje beschermen is geen overbodige luxe.

Een beetje bescherming kan geen kwaad

Je eettafel beschermen, hoe doe je dat? Wanneer je dingen aan de eettafel doet waar hij eigenlijk niet voor bedoeld is, zoals werken of knutselen, maar ook als je er gewoon aan eet, kan hij beschadigd raken. Zo gaat dat met meubels; als je ze gebruikt, dan laat dat altijd zo zijn sporen na. Dat is ook niet erg. Wat je echter niet wilt, is dat dat op een wel heel hoog tempo gaat. Dat het tafelblad onder de viltstiftstrepen zit, dat er vetvlekken in het tafelblad trekken en je hem met geen mogelijkheid ook maar een beetje schoon krijgt. Een doorzichtig tafelzeil kan helpen om dit te voorkomen. Zo blijft je tafel gewoon in zijn originele vorm zichtbaar, terwijl hij tegelijk ook beschermd is tegen vlekken. Tijdens het eten kun je ook transparante placemats gebruiken, wanneer je bescherming van de hele tafel niet nodig vindt, maar wel vlekken rondom de borden wilt voorkomen. Een kleine moeite, maar wel eentje waardoor je tafel er een stuk langer mooi uit blijft zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button