AccessoiresBadkamer

Welke opties heb je bij het kopen van een douchekop?

Als je je badkamer renoveert of gewoon een kleine update wilt geven dan is het verstandig om na te denken over de douchekop die je gaat kopen. Dit is natuurlijk ook nodig als je huidige douchekop kapot gegaan is. Het is echter best lastig om een vervanger aan te schaffen, puur doordat er al veel verschillende opties op de markt zijn. Zo zijn er onder meer veel soorten waaruit je kunt kiezen, hieronder vind je hier de beste voorbeelden van. 

Vast

De kans is groot dat je al eens onder een vaste douchekop hebt gestaan. Dit wordt bevestigd aan de douchearm die uit de wand komt en het kan simpel vervangen worden. Eerst moet de huidige douchekop losgeschroefd worden, vervolgens kun je nieuwe er opschroeven. Een fluitje van een cent! Wel is het bij het plaatsen van een vaste douchekop van Grohe belangrijk om je douchearm vast te houden, anders kan het namelijk breken. Kiezen voor een vaste douchekop is een goed idee aangezien het geleverd kan worden met allerlei functies. Zo kun je kiezen voor een regendouche, maar een waterbesparende of masserende vaste douchekop kan ook gekocht worden. 

Hand

Waar een vaste douchekop al jarenlang populair is, geldt dit ook zeker voor de handdouchekop die je in een sanitairwinkel kunt kopen. Je sluit zo’n kop aan op een lange slang en plaatst het vervolgens in een houder die geïnstalleerd is aan de muur, net als een vaste douchekop dus eigenlijk. Hierdoor hoef je een handdouchekop niet constant vast te houden in je hand, al behoort dit dus alsnog tot de mogelijkheden, wat bij een vaste douchekop niet het geval is. Bij het kopen van een handdouchekop is het belangrijk om naar de lengte van de slang te kijken, je wilt namelijk niet een exemplaar dat te kort is waardoor je de douchekop niet goed in je hand kunt houden.

Waterbesparend

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om goed voor het milieu te zorgen. Onder de douche kun je dit doen door de kraan wat kouder te zetten en minder lang eronder te blijven staan. Het vervangen van je huidige douchekop voor een waterbesparend exemplaar is echter ook een goed idee als je water wilt besparen. Hiermee bespaar je bovendien ook nog eens op je gasverbruik! Veel van de waterbesparende douchekoppen worden belucht en vervolgens versterkt om het gevoel te krijgen dat ze meer water afgeven dan ze daadwerkelijk doen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button