Interieur

Kies voor een mooie inloopkast

Wil je jouw kleding op een goede manier opbergen? Dan kun je voor een mooie inloopkast kiezen. Deze kast is namelijk een droom van velen en past in veel woningen. Je kunt er hierbij voor kiezen om de gehele kast aan jouw wensen aan te passen. Zo weet je zeker dat je jouw kleding een goede plek geeft en eventueel ook andere accessoires en schoenen in de kast plaatsen. Er zijn hierbij wel een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden voordat je met jouw eigen kasten begint in de gewenste ruimte. Maar welke zaken zijn dit dan precies? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

De ruimte voor de inloopkast bepalen 

Bij de plaatsing van een nieuwe inloopkast is het belangrijk dat je eerst bepaalt welke ruimte hier geschikt voor is. Veel mensen kiezen ervoor om hier een van de slaapkamers voor te gebruiken. In huizen met extra slaapkamers kan er immers een grotere variant ontstaan, zonder dat je hiervoor veel hoeft te verbouwen in de woning. Ook kun je kiezen voor een klein kamertje, dat niet meer gebruikt wordt door het gezin. Afhankelijk van de ruimte die je kiest, kun je ook weer een geheel andere wending geven aan jouw nieuwe kast en deze op een nieuwe manier inrichten voor jouw kledingstukken en accessoires. 

Een kast op maat voor jouw garderobe 

Zodra de ruimte bepaald is, kun je bekijken hoe de indeling moet zijn. Een kast op maat maken houdt namelijk niet alleen in dat deze aan de ruimte aangepast moet zijn, maar ook dat je voldoende legplanken en hanggedeeltes hebt. Je kunt hiervoor naar de kledingstukken kijken die je op dit moment al in de kast hebt liggen en hangen. Houd daarbij rekening met eventuele veranderingen van jouw garderobe, zodat je ook voor de toekomst voldoende plek houdt. De juiste diepte van de planken en het hanggedeelte kunnen jou hier ook bij helpen, zodat je niet vaak hoeft te schuiven of jouw garderobe weg hoeft te doen door te weinig ruimte. 

Het volledig inrichten van de ruimte

Als laatste hoef je jouw kast op maat alleen nog maar te laten ontwikkelen en te monteren in de ruimte. Hierbij heb je de keuze om alles zelf uit te voeren, maar ook om een professional in te schakelen voor de klus. Professionals kunnen bijvoorbeeld ook het gehele ontwerp maken en alles monteren, waardoor alles op de goede plek zit. Als je alles zelf uit wilt voeren, ben je wellicht meer tijd kwijt. Toch kun je er hiermee voor zorgen dat jouw nieuwe kast op maat helemaal bij jou past en je voor langere tijd kunt genieten van de luxe ruimte die je ontwikkeld hebt voor jouw kleding in de woning.   

Gerelateerde artikelen

Back to top button