BadkamerWoontrends

Wat zijn de voordelen van een infrarood douche?

Een badkamer waarin een infrarood douche staat, kan al gauw aanvoelen als een enorme luxe. Maar naast dat dit een soort luxe is, is het ook zeer goed voor je gezondheid. Een infrarood douche is onmisbaar voor een ieder die zijn of haar lichaam het beste gunt. Welke voordelen zo’n infrarood stoomcabine allemaal biedt, kun je lezen in dit artikel.

Hoe werkt een infrarood douche?

Een infrarood douche werkt met infrarood stralen. Deze warmtestralen dringen tijdens het douchen door tot 5 mm in je huid, waardoor je van binnenuit opwarmt en je spieren goed kunnen ontspannen. Naast dat je spieren optimaal kunnen ontspannen, stimuleert het ook de doorbloeding van je lichaam. Je kunt een infrarood douche gewoon dagelijks gebruiken, er gebeuren geen dingen met je die schadelijk zijn. Het is juist aan te bevelen om een infrarood douche dagelijks te gebruiken, vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Welke dit zijn lees je hieronder.

Wat zijn de voordelen van een infrarood douche?

  • Het verlicht pijn: doordat de infrarood straling diep in je huid kan doordringen en je spieren opwarmt, ontspannen je spieren. Dit gaat stijfheid tegen en daardoor wordt de pijn verlicht. 
  • Ontspanning: de warmte ontspant je spieren en je hartslag daalt, waardoor je je ontspannen voelt. Dit zorgt ervoor dat zo’n douche dus stress en angst verminderen. Dit is dus een groot voordeel wanneer iemand een burnout heeft.
  • Verbeterde bloedcirculatie: een infrarood douche zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen geleverd kan worden aan je spieren. 
  • Betere stofwisseling: de infrarood straling kan helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het verbranden van calorieën. Daarnaast verbetert het de spijsvertering en wordt obstipatie verminderd.
  • Versterking van het immuunsysteem: je immuunsysteem krijgt een boost, waardoor ziekten en infecties minder kans krijgen om te nestelen.
  • Betere huidgezondheid: infraroodstraling stimuleert de productie van collageen en vermindert fijne lijntjes en rimpels, waardoor je huidgezondheid beter wordt.

Hoe kom je aan zo’n heerlijke infrarood douche?

Nu denk je misschien dat je alleen van zo’n infrarood douche gebruik kunt maken in een wellness center, maar niets is minder waar! Je kunt ook infrarood douches kopen en thuis installeren. Op die manier geniet jij iedere dag van zo’n heerlijk ontspannen douche en geniet jij optimaal van alle gezondheidsvoordelen die zo’n stoomcabine biedt. Er zijn veel verschillende stoomcabines te koop, ook in diverse prijs klassen. De meeste stoomcabines zijn geschikt voor twee personen, waardoor je gelijk een momentje met je partner kunt pakken en samen even tot rust kunnen komen. Zoals hierboven beschreven biedt zo’n cabine erg veel gezondheidsvoordelen zoals een betere huid, hogere stofwisseling, ontspanning en pijn verlichtend. Na aanschaf heb je jouw eigen mini spa en hoef je nooit meer speciaal naar de sauna om te kunnen ontspannen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button