Woontrends

Waarom een ronde eettafel wellicht een betere keuze is

De eettafel is meer dan alleen een plek om te eten, het is het sociale middelpunt van het huishouden geworden. Van het helpen van mensen bij het maken van nieuwe producten tot het organiseren van een spelletjesavond tot de plaats zijn waar belangrijke kwesties worden besproken, de eettafel is misschien wel het meest veelzijdige meubelstuk in je huis.

Het beste uit je eettafel halen, begint met het kiezen van de maat en vorm die het beste passen bij de eethoek van je huis. Voor velen is het traditionele rechthoekige ontwerp bijna een automatische keuze. Er is echter nog een andere vorm die je zou kunnen overwegen bij het kopen van een nieuwe eettafel voor je woning. een ronde eettafel biedt vele voordelen die misschien wel geschikt zijn voor je specifieke behoeften. Hier zijn slechts enkele van de voordelen die een ronde eiken eettafel bij je thuis kan brengen.

Betere invulling van de ruimte

Doordat er geen hoeken zijn aan een ronde tafel ontstaat er meer ruimte zodat mensen rond kunnen lopen en bij hun stoel kunnen komen. Een ronde tafel is zeer geschikt voor eetkamers in een formele stijl, maar ook voor een meer open plattegrond waar het eetgedeelte aan de zijkant is in een grotere kamer.

De verbeterde stroom is erg belangrijk omdat jij en degenen die aan je tafel zitten niet alleen de ruimte nodig hebben om hun maaltijden, huiswerk, spelletjes of materialen te plaatsen, maar ook de ruimte rond de tafel om comfortabel te bewegen en de locatie te vinden waar ze willen zitten.

Meer interactie

Een groot probleem met een rechthoekige tafel in de keuken is dat het nogal ongemakkelijk kan zijn om te proberen een gesprek aan te knopen terwijl je aan dezelfde kant van iemand verderop in de rij zit. Je vindt het moeilijk om ze te zien en hun aandacht trekken is behoorlijk moeilijk zonder ongemakkelijk te zijn.

Een ronde tafel betekent echter dat iedereen naar het midden kijkt, zodat je nooit buitengesloten wordt tijdens een gesprek. Iemands aandacht trekken is veel gemakkelijker en het is veel beter voor iedereen aan tafel om mee te doen. Er is ook een gevoel van openheid dat je daadwerkelijk aanmoedigt om met anderen te praten en zorgt voor een veel aangenamere ervaring.

Natuurlijk loop je tijdens de maaltijd ook minder snel je favoriete gerecht mis, omdat je gewoon kunt uitreiken om het te pakken. Bovendien is het veel minder waarschijnlijk dat één persoon schotels met eten langs de tafel zal doorgeven in plaats van te eten en te genieten van hun ontbijt of diner. 

Perfect voor een kleine ruimte

Ronde houten tafels nemen minder plaats in dan rechthoekige tafels van dezelfde grootte omdat er geen hoeken zijn die daadwerkelijk ruimte verspillen. Hierdoor pas je gemakkelijker een geschikte ronde tafel in een kleinere ruimte dan een standaard rechthoekige tafel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button